Siirry pääsisältöön

Reissun täyteinen elokuu

Vaikka lomat lusittiin ja palattiin arkeen, niin meiltä ei tekeminen loppunut.

Loman viimeisinä päivinä vielä ennätettiin samoilemaan metsässä sieniä etsien. Ensi vuonna sitten onkin suppeammat sienimaastot, kun osa meidän luotto paikoista päätettiin hakata puista paljaaksi.


Ransu pääsi myös hieman aksailemaan Natkun treeni porukoihin. Välillä jopa pikkumies leiskauttelee oikean agility koiran elkeitä. Ja jottei ihan amatööri hommiks menis, niin pääsi Ransu tuuraajan paikalle Marko Kivihalmeen koulutukseen myös, jossa pikkumies oikein loisti.... kunhan ensiksi saatiin V8 hyrisemään ja kaasu pohjaan helteisessä säässä.


Kuun vaihteessa käytiin palluuttamassa uusia pikkukarhuja Siljan luona. Vallan hurmaavat sisarukset.

Kuva: Silja B.

Kuukausi kun elokuuksi vaihtui, koitti aika iloisen perhetapahtuman, kun Natkun jälkikasvu Waatan S-pentue näki päivänvalon 1.8. Natku voi itseään tituleerata kahden komean pojan ja kolmen kauniin tyttären isäksi.

Kuva: Milja L.

Elokuun puolenvälin jälkeen ahtauduttiin kahden ihmisen ja neljän koiran voimin farmari autoon, kun kohti ruotsia käänsimme kuonomme. Pojat saivat pitää huolta peräsimestä, kun kontti paikat itselleen saivat.


Niin vain hienosti mahduttiin myös samaan hyttiin, vaikka retkikuntamme koostui kolmen eri talouden koirasta, kolmesta uroksesta ja yhdestä nartusta.
Ransu ja sisko Lumi laittoivat heti hyttiin päästyään jalalla koreasti ja tätä jalalla koreasti laittoa kesti sen kolme vuorokautta mitä retkemme kesti. Välillä sentään ennätettiin ottamaan pienet torkut, jotta meno ei päässyt hiipumaan.


Kun koitti ruokailun aika, oli Ransu tärpästikkelinä paikalla vahtimassa, ettei vain muiden suihin eksy herkkupaloja.

Kuva: Silja B.

Majapaikkamme täytti odotukset. Rauhallinen miljöö, mukava pieni mökki, kaikella tarpeellisella varustuksella. Ei haitannut läpöiset päivät, kun ilmalämpöpumpulla saatiin viilennettyä päivän lämmöt pois. Tuonne kyllä voi mennä toistekin, jos on tuolla päin ruotsia majoitukselle tarvetta.


Osallistuimme kahteen näyttelyyn reissumme aikana.

Ensimmäisenä päivänä Norrköpingissä Nord näyttelyyn. Tuomarina oli Hollantilainen Rob Douma. 
Ransu nappasi hienosti juniori luokan voiton ja Nord junior sertin. Pu kehässä Ransu kiipesi kolmanneksi parhaaksi urokseksi ja sai Ruotsin sertin odottamaan aikuis valioitumista. Natkulla harmillisesti osui samaan luokaan useampi kilpakumppani ja sai siten tyytyä valioiden neljänteen sijaan.


Toisena päivänä suuntasimme Eskilstunan kv näyttelyyn. Tuomarina oli Brit-Marie Emery.
Katseltiin jo pommien arvostelun aikana äärimmäisen tarkkaa turkin syynäämistä. No Ransu sai huomautusta kaulurin ja peppuvillojen karheista karvoista ja hampaatkin taisi tulla katsotuksi sinne päin, kun sai tasapurennaksi purennan... Tämä purenta kyllä on kohta mitä ei allekirjoitettu ja vielä jälkeen päin oltiin kaksissa tuumin tutkailemassa Ransun purukalustoa ja miettimässä miten päin se voisi olla tasapurennassa mukamas. 
Natkulla se jälleen oli samat kilpakumppanit vastassa ja eihän meidän töppöjalat isompien joukossa riittänyt, kuin valioiden neljänteen sijaan.
No sentään molempina päivinä molemmille erinomaiset ja Ransulle Ruotsin serti kotiin tuomisina.

Retkikuntamme Natku, Ransu, Lumi ja Bertram.

Kuva: Silja B.

Paluumatkalla kun hyttiin päästiin, niin pojat ottivat samantien rennosti ja asettuivat sohvalle lepäilemään.


Ja täytyihän sitä vielä käydä kannella ottamassa auringonlasku kuva. 
Tosin Ransu ja Natku hurmasivat vielä illan hämärissä laivahenkilökuntaa, kun käytiin kannella haistelemassa meri ilmaa. Seuraavana aamuna kyseltiin tulisiko joukkomme laivahenkilökunnan maskoteiksi.

Kuva: Silja B.

Ja jottei meiltä Pedigreen herkut loppuisi, niin Ruotsin reissulta niitä lisää saimme.


Elokuun loppupuolen, hetkittäin monsuuni sateita muistuttavat sadekuurot eivät Ransua suuremmin innostaneet. Rapun kulmaa vaihdettiin sen mukaan mistä milloinkin sattui vesi tuiskaamaan.


Elo - syyskuun vaihteessa jälleen pakkauduttiin Mikan kanssa samaan autoon, kun Riihimäen tuplaa kohden suunnattiin. Kessuille osui molemmille päiville tuomari muutos.
Ransu esiintyi edukseen ja mallikkaasti, saaden toisena päivänä erin ja voittaen luokkansa sa:n kera. No tuomareista voi olla montaa mieltä ja tämän viikonlopun tuomareista sitä toista mieltä. Lauantain tuomarilla on petrattavaa tavoissaan ja sunnuntai tuomarille tuntui olevan pääroolissa koiran esiintyminen, eikä koiran rotutyypillisyys. Sääliksi kävi kehien ensikertalaiset ja noviisit. Sanotaanko, että tuollaisella niuhottamisella ei ainakaan saa noviisia innostumaan näyttelyistä, vaan pikemminkin vetäytymään poteroonsa häpeämään osaamattomuuttaan. Sentään sunnuntain tuomari oli ystävällinen.


Bärchenin S2-pentueella oli Riihimäellä kokoontumisajot, kun kuudesta neljä oli paikalla.
Ransu pääsi poseeraamaan sisarustensa kanssa. Alla olevassa kuvassa Ransu on Lumi ja Xena siskojen kanssa. Turinaa ja juttua riitti Bärchen klaanin kesken, niin että kotiin lähtökin hieman venähti.

Kuva: Silja B.

Ransun samoilessa Riihimäellä, oli Natku ottanut oloherran roolista kaiken ilon irti. Sai ihan yksi istua pakun etupenkilla, sai ihan yksin syödä kaikki tarjottavat herkut kyläpaikoissa, sai ihan yksin nauttia kaikista rapsutuksista ja sai ihan yksin nukkua rauhassa.