Siirry pääsisältöön

Kuinka söpö oon!

Ransu on sellainen nauravainen pojan koltiainen. Harvoinpa Ransua näkee happaman näköisenä, vaan useimmiten vähintään pieni virnistyksen kare suupielessä.


Heinäkuu aloitettiin perinteisellä Suviheinä match showlla Somerolla. Ei jaksettu helteessä niin kovin paljoa tavaroita raahata, joten yhdellä pienellä häkillä päätettiin pärjätä. Natkua tämä asia ei ollenkaan haitannut, kun hän sai omia itselleen häkin päälisen omaksi oleskelu paikakseen.



Molemmilla pojilla meni kivasti ja Ransullakin oli suurimman osan ajasta neljä tassua maassa ja nenä ylhäällä.
Natku sai isoissa aikuisissa punaisen ja Ransu sinisen. Loppujen lopulta Ransu oli sinisten toinen.

Kuva: Burning Tail Visuals

Suviheinä Match Show
Somero
Isojen aikuisten sinisten 2.


Hieman extemporee päätettiin lähteä heittämään kesälomareissu Lappeenrantaan. No mihinkäs muualle suunnattaisiin, kuin koiranäyttelyyn.
Natkun päivän kohokohta oli, kun hän näki pitkästä aikaa elämänsä rakkauden Fionan. Natku olisi voinut, omasta mielestään, pusutella Fionan kanssa koko päivän välittämättä mitä ympärillä tapahtuu.

Kuva: Silja B.

Tuomarina Lappeenrannassa oli Helin Tenson.
Ransu esiintyi suhteellisen mallikkaasti, saaden juniori luokassa eri sa:n luokka voitolla (helppo voittaa, kun on ainut). Nyt oli sentään pieni hetki hengähtää, ennen Natkun vuoroa, kun välissä oli yksi avoimen luokan uros. Natkun kehä kierros sai muuttuvia tekijöitä, kun kulmaa kohden juostessa meitä vastaan käveli täti kehän poikki. Natkulla oli ensimmäisellä kierroksella hieman hyppy bensaa tassuissa, joten uusinta kierros oli paikallaan ja se suoritettiin mallikelpoisesti ilman häiriötekijöitä ja hyppy bensaa saaden eri sa ja luokka voitto.

Veteraanin ollessa poissa, jouduttiin taasen tekemään lennossa vaihto poikien kesken ja sekös se taas laittoi pienen juniori Ransun pasmat ihan sekaisin. Ikinä ennen ei ole paras uros voittoa tullut takaperin pomppien kahdella tassulla, kuten nyt tuli Ransulle, Natkun jäädessä toiseksi.

Rop ja Rop-juniori kehään Ransu sai vastaansa sisko Xenan. Rop kehä meni jo huomattavasti mallikkaammin ja ei tarvinnut hävetä koiransa kehä käytöstapoja ottaessa rop ruusukkeita vastaan.

Päivä oli pääosin aurinkoinen ja lämmin, mutta eikö juuri kehä kierrosten aikana tullut vettä. Vettä tuli rotukehässä ja ryhmä kehässä. 
Päivän pienet vesisateet eivät meitä haitanneet ja itseasiassa niiden ansioista Ransu varmasti jaksoikin pitkän päivän paremmin.

Ryhmäkehässä tuomarina oli edelleen Helin Tenson ja hän arvosti Ransua siinämäärin, että laittoi tämän valloittavan hymypojan voittamaan vitos ryhmän.

Kuva: Silja B.

En olisi uskonut, että tämä pieni hurmuri poika vallattomilla käytöstavoillaan, pääsee jo juniori iässä kilpailemaan näyttelyn kauneimman sijoituksesta.
Best In Show kehässä tuomarina oli Hilkka Salohalla, joka sijoitti Ransun Bis4 sijalle.


Kotiin lähdettäessä tavaraa oli huomattavasti enemmän, kuin saapuessa. Nyt on pojille hetkeksi aikaa taas herkkuja syötäväksi ja saa kaksijalkaisetkin laittaa suun makeaksi kuohujuoma pullolla.

Poikien tulokset kokonaisuudessaan
Bärchen Schwarzer Diamant - Ransu
Jun Eri1 Sa Pu1 Rop Jun-Rop Ryp1 Bis4
Waatan Lolium - Natku
Val Eri1 Sa Pu2


Muutama päivä otettiin rennosti kotona. Natku pääsi hieman poseeraamaan ja Ransu sensijaan hommasi itselleen kesäväriä otsikkoon piehtaroidessaan vastaleikatulla nurmella.



Tiistaina jälleen mentiin, kun toinen heinäkuun perinne match show kutsui. Tällä kertaa oli vuorossa Kosken kohaus match show Koski Tl:ssä.
Ransukin alkaa hiljalleen oppimaan häkin päälys koiraksi. Onhan tuossa häkin päällä ollessa huomattavasti paremmat näköalat, kuin maan tasalta maailmaa katsellessa.


Onneksi tällä kertaa oltiin Mikan kanssa liikenteessä, kun molemmat pojat saivat punaisen nauhan isoissa aikuisissa. Jostain kumman syystä Mika halusi mennä Natkun kanssa punaisten kehään, eikä ottaa pientä oriponi Ransua. Nyt jopa jotenkuten osattiin esiintyä isoveikan kanssa samassa kehässä, kun oli riittävästi hajurakoa (puoli kehää). 
Natku sai tyytyä pelkkään kättelyyn, mutta Ransu se taas mennä porskutteli ja tällä kertaa oltiin punaisten toinen.
Huumorilla osallistuttiin pari kilpailuunki. Ransu ja Natku osasivat oikein hienosti istua ja seistä rinnakkaan, mutta juoksu ei oikein tahtonut onnistua, kun Natku yritti kipittää eteenpäin ja Ransu roikkui Natkun takajalassa, kun alkoi niin kovin pientä miestä leikityttämään. Käsittämätöntä ettei tuomarit ollenkaan osanneet tätä meidän, muista poikkeavaa, juoksu näytettä arvostaa.