Siirry pääsisältöön

Vuosi 2023 mitä tapahtunut

Mitä kaikkea onkaan ennättänyt tapahtumaan?

Natku (Waatan Lolium) aloitti alkuvuodesta agility kisa uransa. Muutamat kisat käytiin kevään aikana juoksemassa ja plakkariin saatiin ensimmäinen luva hyppy radalta. 
Natku palkittiin myös Koirakerho Tassujen vuoden 2022 näyttelykoiraksi.

Att kisat 10.4.2023
ATT 10.4.2023
 
Waatan Lolium
Vuoden 2022 Näyttelykoira
Koirakerho Tassut

 Kevään aikana lähdettiin myös hakemaan oppia hoopersiin ja eksyttiin Marianne Asikaisen oppiin. Täytyy todeta, et ihan huikea vuosi on ollut Mariannen opissa. Hoopers lajina on avautunut aivan uudella tavalla ja huikeita onnistumisia ollaan saatu. On onni päästä sellaisen valmentajan oppiin, jonka kanssa ajatus menee synkassa, joka potkii eteenpäin ja huutaa riemusta onnistumisen hetkellä valmennettavien kanssa.


Toukokuussa Natku pääsi palkintotoimisto maskottikoiraksi ja samalla kehään pyörähtämään Tassujen ryhmänäyttely viikonloppuna. Ei ollenkaan huonosti pyörähdetty, kun tuloksena paras uros (oli jopa kilpakumppaneita) ja rotunsa paras. Lisäksi saatiin serti, jolla Natku valioitui Suomen muotovalioksi. 
Hieman oli paineita Salon ryhmikseen ladattu, kun vajaata neljää vuotta aikaisemmin olin mennyt laukomaan, et kyllä tästä valio tehdään neljään ikävuoteen mennessä... no jäi viikko sentään löysää, kunnes koitti neljävuotis synttärit.

Waatan Lolium - FI MVA
Salo 7.5.2023

Kesä ahkerasti treenailtiin aksaa ja rally-tokoa + luututtiin ahkerasti lattioita ja paimennettiin pientä karvapalleroa, kun heinäkuun alussa taloon muutti Ransu (Bärchen Schwarzer Diamant).

Bärchen Schwarzer Diamant - Ransu


Loppu syksystä Ransu pääsi ensimmäisiin näytelmiinsä, kun suunnattiin Lahden ja Ypäjän pentunäyttelyihin. Lahdessa olikin koko kuuden sisaruksen klaani koolla mittelemässä paremmuudestaan. Ransu on "keskiverto velipoika", kun veljes triosta sijoittui toiseksi saaden kp:n.
Ypäjällä sen sijaan oli vain Utte velipoika vastassa, joka vei jälleen pidemmän korren, Ransun saaden myös Kp:n. Ransu on myös oppinut oikein mallikkaaksi häkin päällä makoilijaksi... Suorastaan pelottavan hyväksi, kun sen tahtoo välillä unohtaa häkin päälle.

Lahdessa 29.10.2023

Ypäjällä 25.11.2023

Natkun kanssa sen sijaan aktivoiduttiin syksyn aikana jälleen kisaamaan aksassa. Lohjalla Lägin kisoissa käytiin neljä starttia kirmaamassa Suomalaisen hyppy radoilla. Ei turha reissu, kun toinen LUVA plakkariin ja yhdellä radalla noustiin luokan toiseksi. Ei ollut kaukana kaksi 0-tulosta lisää, kun ensimmäisellä radalla haju kepissä pysäyttin menon kuin seinään ja kolmannella radalla putki veti viimeisen keppi välin liian aikaisin. Ei tuo ainoa luvakaan ilman hampaiden kiristelyä tullut, kun kartturin töppönen meisasi lähteä omille teilleen puolessa väliä rataa ja loppu rata tultiin jännäten töppönen puoliksi jalassa.


Hilkulla olleista nollista sisuuntuneena, hetken mielijohteesta, ilmoittauduttiin Lietoon Att:een kisoihin kahdelle hyppy radalle. Laura Mättö oli tehnyt kiemuraiset hyppyradat, mutta Natkun kanssa selvittiin kurveista ja saatiin kaksi 0-tulos merkintää lisää kisakirjaan sekä OIVA (oikeus vaihtaa luokkaa). 

Lägi 19.11.2023

Natku se ei jaksanut ottaa stressiä oikeudesta kilpailla kakkosluokassa, kun tyytyväisenä makoili kevythäkkinsä päällä. Ehdottelin, että olisi mennyt vielä häkkiin kun haen kisakirjan, mutta herra oli toista mieltä ja hyppäsi takaisin häkin päälle makoilemaan ja siinä hän sitten makoili sen aikaa, kun oli kisakirja ja palkinnot noudettu.

ATT 26.11.2023