Siirry pääsisältöön

Poikien joulukuun tohinat ja vuosikatsaus

Joulukuun alku puoliskolla Kassu pääsi toistamiseen agility areenoille, kun jälleen Lietoon Att:lle suunnattiin kisaamaan.
Tällä kertaa kisat alkoivat hyppyradalla, jossa ohjaajan täytyi täysin ilman ajatusta poistua mukavuus alueelta ja tehdä valssi, vaikkei ollut niin edes suunnitellut ja sen takia Kassu ohjautui turhan paljon keppien väärälle puolelle. No tästä sitten napattiin vitosen virhe ja toinen virhe saatiin putkelta, kun Kassun jäädessä ihmettelmään yleisöä, niin itse ajauduin turhan edelle juoksu linjalle.
Ennen kisoja meillä oli ollut parin viikon treenitauko, joka sitten näkyikin kahdessa agility radassa turhan suurena intona ja lähdön varastuksena. Ekan agility radan lähdön sain jollain tavalla hanskattua ja epämääräisesti muljautten koiran renkaalle ja sieltä kepeille. Ihan ei rytmiä saatu kiinni ja keppien jälkeen tuli pieni hairahtuminen, josta kielto ja vitonen, muuten rata puhtaasti ja luokka voitto.
Toisella agility radalla oltiin auttamattomasti myöhässä vähän joka paikassa ja kolme vitosta kerättiin... yksi lentokeinusta, yksi riman tiputuksesta ja yksi epämääräisestä kepeille lähetyksestä, kun ei vaan saanut rytmistä itse kiinni. Vaikka vitosia kerättiin, niin silti oltiin ainut koirakko joka teki tuloksen ja sillä lunastettiin luokan voitto. Ensi vuonna kai täytyy lisää startata, kun luokka voitoista lunastettiin pari kappaletta starttilahjakortteja, niin nehän täytyy käyttää.

Joulukuun puolessa välissä Natku täytti 7 kuukautta. Viralliset poseerauskuvat ei valitsevien sateista ja pimeiden sääolosuhteiden vuoksi poseerauskuvat ei ihan osunut 7 kuukautispäivälle, mutta viikko sinne tai tänne.


Sateisten kelien vallitessa pojat ovat viihtyneet kuivassa sisäilmassa. Pakettien teko kun alkoi, niin täytyi poika trion olla tarkkaavaisena vahtimassa, josko sattuisi heillekin jotain tulemaan.


Natku sen sijaan joulun alla keskittyi tonttu kaksikon kanssa touhuamiseen. Milloin oltiin tulossa rappusia ylös tonttujen kanssa tai sitten oltiin kevyt häkissä piilossa, kun tonttu oli mystisesti päätynyt olohuoneeseen. Vahinko vain, ettei piiloutuminen täysin onnistunut, kun jonkun tassut näkyivät kevythäkin verkon alta.Virallinen joulupotretti kuvakin saatiin otettua. Sisällä rekvisiitan kera tuli huomattavasti jouluisempi kuva, kuin ulkona saven ja vesilätäköiden keskellä.


Jouluaaton koittaessa Natkukin pääsi vihdoin tutustumaan pakettien ihmeelliseen maailmaan. Ihan ei pikku herralle auennut pakettien syvin tarkoitus, mutta suti paketti ilmeisesti tuoksullaan houkutteli repimään kääreet. Pehmo pakettien päälle ei sitten mitään ymmärretty, vaan ihmeteltiin Kassua joka avasi paketit paperit lennellen. No vaikkei pakettien päälle kovin paljoa ymmärretty, niin sisällöt oli mieluisat, myös ne pehmeät, jotka sisälsivät pehmoleluja.
Ei niin kovin ihmeellistä, ettei syötävistä paketeista jäänyt kovinkaan paljoa kuvattavaa, mutta sentään pehmeiden pakettien sisältö säilyi, niin että niistä saatiin kuva otettua lahjojen saajien kanssa.


Loppuvuodesta on taas hyvä kasata vuosi pakettiin lukuina.
17 näyttelyä kaikkiaan (15 Kassun ja 2 Natkun). Kassulle kaikissa näyttelyissä erinomainen ja 4x ROP ja 2x VSP. Natku ROP sekä VSP-pentu.
Koirakerho Tassujen vuoden 2019 agility möllimaksi seuramestaruus. Tassujen seuramestis kisojen lisäksi käytiin loppuvuodesta yksissä agility epiksissä hakemassa vauhtia loppu vuoden virallisiin starteihin.
6 virallista agility starttia Kassulla, joista kaksi hylkyä ja lopuista tulos, tosin ei yhtään nolla tulosta.
Natku ennätti käymään kahdessa match showssa, joista toisessa Kassun kanssa osallistui pari kilpailuun voittaen sen.
Kassun kanssa kerran osallistuttiin rally-toko epiksiin, joista niukinnaukin saatiin tulos.

Tämä vuosi osittain meni laakereilla lepäilyyn ja palautumiseen yhdistystoiminnasta. Josko nyt taas alkaisi riittämään aika, kun on saanut velvollisuuksia järjestettyä pois kontoltaan ja sen myötä myös jäänyt enemmän aikaa omien koirien kanssa harrastamiseen.