Siirry pääsisältöön

Poikien tohinoita heinä- elokuussa

Heinäkuussa meillä riitti tohinoita ja Natku sai todenteolla reissata koti - halli - koti väliä, kun treenihallin remonttia viimeisteltiin. Jos ei tuohon mennessä ollut tottunut koviin erikoisiin ääniin, niin viimeistään halliremontissa pääsi tutustumaan, kun kivipora jauhaa, sirkkeli vinkuu ja naulapyssy paukkuu. Jottei penskan päivistä olisi tullut liian tylsiä, pääsi aina välillä tauoilla leikkimään kaverin kanssa. Kaveri jolle Natku varmaan aiheutti elinikäiset traumat rääkäisyllään :D Ja joku vielä kysyi, et eihän nyt vaan Natkulle tullut traumoja... no ei, enemmän Pate katteli varoen kakaran suuntaan, ettei se taas vaan päästä rääkäisyään ilmoille.


Heinäkuussa Natkulla riitti myös puutarha töitä. Kiinalainen ruohosipuli oli ilmeisesti Natkun mielestä koko kesän huonolla hoidalla, kun ohimennessään sitä piti aina vähän trimmata.
Puutarhan parhautta oli vesipalju, jossa oli kiva lutrata, niin kauan kuin vettä riitti. Veden loppuessa mentiinkin vesipaljun kanssa pitkin puutarhaa... kasvit ehkä eivät täysin tykänneet, kun niiden yli pyyhälsi harmaa litimärkä karvapallo ja 50 litran palju. Kiitos vain tästäkin vesileikin opettamisesta Leilalle ja Mikalle ;)


Aamuisin ennen pörriäisten heräämistä, kun tuuletettiin huushollia, niin ei tarvinnut pelätä vieraiden pääsevän kävelemään sisään. Ulko-ovella oli tiukka opetus meininki menossa, kun vanha herra Iwan opetti pikku natiaiselle kunnon vahtikoiran otteet. Muutenkin tuo jättiläinen ja natiainen parivaljakko oli hellyyttävää katseltavaa, kun vanhaherra opetti pienemmälle talontapoja sen minkä kerkesi. Ihan aina tosin en päässyt kärryille mikä asia mahtoi olla opetuksen alla :D 


Elokuussa vihdoin saatiin järjestettyä aikaa ja otettua suunnaksi Lahti. Natkulla riitti ihmettelemistä vanhoissa piioissa Sirissä ja Aidassa.... Kassu sen sijaan sai tuntea nahoissaan, ettei liian tungetteleva kannata olla, jos lupaa ei heru. Vanhat piiat pitivät poika kaksikon nuhteessa.

Waatan Daucus "Kassu", Waatan Lolium "Narku", Raitaniityn Sunrise Seeker "Siri" ja Waatan Elodea "Aida"
Natku pääsi myös tekemään tuttavuutta Raksu mummon kanssa. Raksu mummo näytti, et vuohen tahtoa ja käskyä on syytä kunnioittaa tai saa vihaisen tuhahduksen, jollei tuhahdus riitä, niin käydään hieman päällä heilauttamassa, josko alkaisi kakara uskomaan.


Tämän talon kirjoittamaton sääntö ilmeisesti on, että ovimatto tulee laittaa vaihtoon pennun tullessa taloon. Natku piti huolen, ettei vanhasta ovimatosta ollut enään matoksi kelpaavaa pätkää jäljellä. Kassu ja Iwan ovat aikanaan pitäneet huolen silloisista ovimatoista.


Kesän loppupuolella Natkun reviiri alkoi laajenemaan, kun lähdettiin sieniä etsimään. Tosin enemmän Nakerosta oli haittaa, kuin hyötyä sienimetsässä. Vaivalla kun satuit löytämään sieniä, niin joku oli innoistaan tutustumassa löytöön.


Elokuun puolen välin jälkeen oli Tassujen aksaepikset, jotka samalla olivat mestaruuskisat. Kassu kilpailu mölli makseissa ja voitti luokkansa ollen maksi möllien seuramestari. Kilpailevien radalle myös harkittiin osallistuvamme, mutta heinäkuisen keppien aloitus räjähdyksen vuoksi jätettiin kilpailevien rata väliin, kun siellä oli kepit ja vaikealla kulmalla.


Ennätettiin kesällä sentään muutamissa näyttelyissäkin käymään. Porissa Pu4, Raisiossa Pu2 ja Pöytyällä ROP. Raisiossa ja Pöytyällä esittäjä sai extra kunnon kohotuksen, kun Kantoloiden Bellapampiinan esitin. Pöytyällä Bellapampiina tuli VSP:ksi.


Syksyn alkaessa tekemään tuloaan, Natkukin siirtyi sisätiloihin harrastamaan pentukoiran kujeita. Possua oli ihan paras vinguttaa, varsinkin silloin, kun joku yritti olla puhelimassa. Mitä karmeampi ääni sitä innokkaammin vingutetaan.