Siirry pääsisältöön

Viisi vuotta kessun karvoja...

Joko siitä päivästä on mennyt viisi vuotta, kun maailman näki duracel viisikko?


Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on viiteen vuoteen riittänyt. 
Monta vuotta jo näihin aikoihin olen ajatellut, että ensi vuosi on temmoltaan rauhallisempi ja niin taas vuoden kuluttua voin vain huokaista jatkuvaa vauhtiamme.


Täten voitaneen kajauttaa onnittelut viisi vuotiaalle Kassulle - Waatan Daucukselle!Tavoitteita tai suunnitelmia ei menneelle vuodelle juuri laitettu.
Nyt kun katselen vuotta taakse päin voin vain huokaista ja todeta, että monta vuotta mukana kulkeneen mopon jarru on hirttänyt pahemman kerran ja vauhti ei tunnu hidastuvan.

Jos hieman kertaa vuoden tapahtumia....

Heti synttäreiden jälkeen jäätiin hieman lepuuttamaan ja käytiin yhdessä suomen näyttelyssä pyörähtämässä hyvin tuloksin. Aksaan panostettiin ja käytiinkin parit epikset epistelemässä ja napattiin Forssan Palveluskoirien seuramestaruuksista mölli maksien kakkossija.

Jälleen kerran hulluna päähän pistoksena lähdettiin ulkomaille joulun tietämillä.
Tällä kertaa Kassulla olikin uusi seuraneiti mukana, kun reissukaveriksi liittyi Aida (Waatan Elodea).
Joulun alus retkemme suuntautui tällä kertaa itään päin, kun Pietarin tupla Kv näyttelyyn suuntasimme. Sieltä Kassulla oli kotiin tuomisina Venäjän sekä RKF:n valiotittelit.


Heti vuoden vaihteen jälkeen suuntasimme Turkuun korkaamaan vuoden näyttelytili auki ja tiukalta tuomarilta hienosti Pu2 sija.


Turun jälkeen jäätiinkin pidemmälle näyttely tauolle ja lataamaan akkuja kevään koitoksia varten. Ihan ei vielä tässä vaiheessa ollut selvillä, kuinka hullun tahdilla pusketaan eteenpäin.

Lepotauolla käytiin vähän mätsärissä pyörähtämässä sekä samalla reissulla kilpajuoksemassa ja syömässä makkaraa.
Kassu todisti ettei ole huono juoksemaan kilpaa tai syömään makkaraa, kun kumpaisessakin kisassa nappasi kakkosijan.


Kevään näyttely turneen vauhti käytiin hakemassa kessu erkkarista Seinäjoelta.

Juuri ennen Seinäjoen erkkaria Kassu kävi koppaamassa Koirakerho Tassujen vuosikokouksessa Vuoden 2016 näyttelykoira kilpailun voiton.

Väsynyt Tallinnan reissaaja.

Kun Seinäjoelta oltiin selvitty, niin alkoi tykitys.
Heti seuraavana viikonloppuna oltiin rapakon takana etelässä ja pyörähdettiin Tallinnan voittajassa.
Seuraavana viikonloppuna käytiin aksa episten kautta polkemassa vauhtia tassuihin ja karistelemassa pölyt pois turkista.

Kun oltiin saatu vauhti riittäväksi, niin lähdettiin tuultapurjeissa pohjoismaa turneelle ja jälleen Aida pääsi seuraneidiksi mukaan.
Suuntamme oli Norjan Bergenin kautta Tanskan Roskildeen, joista Kassulla oli tuomisina Tanskan ja Pohjoimaiden valion arvot.

Kassu ja Aida Ruotsin maalla pohjoismaa turneella.

Kun kerta jälleen oltiin vapaapudotuksessa, niin ei vauhtia hidastettu jarruvarjolla.
Heti kun kotiin rantauduttiin, niin Tampereen kautta kurvattiin ns. koti näyttelyyn Koskelle Vsp:n kera ja samaa poljentaa Euralle, josta napattiin RYP4 sija.


Viikon verran haukattiin happea ja tasattiin hengitystä, kunnes taas mentiin.
Hämeenkyrön kautta kuulemaan Ruotsalaisen Esan kommentit ja Vsp samalla reissulla napattiin.
Kun kerta vauhti oli päätä huimaava, niin kommelluksilta ei voinut välttyä ja edessä oli Rauman surullisen kuuluisa kommellusten reissu. Päivän tulokset sentään eivät olleet yhtä surkeat, kun Kassun tytär Meri (Iso Karhu Gerd) nappasi Vsp:n saaden sertin, jolla valioitui Suomeen. Kassu sen sijaan vei Ropin ollen päivän päätteeksi vielä RYP4.


Rauman jälkeen käytiin jäähdyttelemässä Hämeenlinnassa Ropin verran, jonka myötä jäätiin lepäilemään ja keskittymään muiden lajien treenaamiseen.

Kesän mittaan keskityttiin aksan hiomiseen ja hyväksytty sääntömuutos loi paineita. Ensi vuoden alusta tulee pikkumaksit luokka ja minä joka niin olin uhonnut, et mehän lähdetään kisaamaan, jos vain pikkumaksit tulee... nyt sit ollaan tilanteessa, että tarvitsee ehkä tosissaan ottaa uhoamisensa.

Jokunen näyttely loppu kesän aikana kierrettiin hyvin tuloksin.

Näyttely kesän päätös suunniteltiin Hyvinkään ryhmänäyttelyyn, joka ei voinut paremmin enään päättää huikeaa vuotta. Leirimme juhli hyvillä tuloksilla ja päivän päätteeksi 32 vitos ryhmän koiran joukosta Kassu nousi RYP3 sijalle.

Hyvinkään leirin kessu edustus.

Vauhti on ollut niin luja, ettei blogikaan enään ole ennättänyt päivittymään... tosin on tainnut olla sateisella kesälläkin oma osuutensa, kun ei ulkona ole ennättänyt kuvailemaan poutaisina hetkinä.

Jos nyt lupaan, että ensi vuosi pusketaan vielä huikeammalla vauhdilla, niin josko me osattaisiin ihan oikeasti ottaa jopa iisisti, vastoin lupauksia.... voiko iisisti ottaminen olla mahdollista duracelin kanssa???

Mennyt vuosi lukuina:
Näyttelyt 20 kpl, joista 14 suomessa ja 6 ulkomailla.
Kaikista näyttelyistä vähintään erinomainen sa:lla ja luokkasijoituksen kera!
Rop 5 krt, Vsp 3 krt
RYP3x1 RYP4x2
Match Showt 3 kpl
Aksa epikset 3 kpl

Mielettömän paljon kiitoksia kuluneesta vuodesta.
Ei voi kuin sydämensä pohjasta kiittää kasvattaja Miljaa tästä upeasta duracelista.
Mikalle super kiitokset reissaamisesta pitkin suomea ja Leilalle, kun on sydän syrjällään odottanut mitä ollaan taas ehditty toheltaa reissun päällä.
Ullalle ja Esalle kun ovat luottaneet Aidan käsiini ja päästäneet tytön ulkomaille Kassun kaveriksi.
Ja tietenkin super kiitokset Mummille, Jellulle ja vuohi koplalle... kakkos laumamme matriarkoille.

Suuret kiitokset myös kaikille niille, jotka ovat leirissämme olleet.
Kiitokset lukuisista onnitteluista

Loppuun vielä onnittelut duracel viisikon muille jäsenille
Domille, Darmalle, Sumulle ja Disalle