Siirry pääsisältöön

Neljä vuotta kessun karvalla höystettynä.

Vuosi sitten ei voinut uskoa mitä olimme saavuttaneet. Vauhti ei juuri hidastunut ja jälleen voi vain ihaillen katsella mennyttä vuotta.

Nyt neljä vuotias Kassu - Waatan Daucus viettää syntymäpäiviään.
Vuosi sitten tavoitteiksi laitettiin viimeisen cacibin saaminen ja yhteen harrastuslajiin panostaminen.
Nämä tavoitteet saavutettiin hienosti saaden C.I.B. ja rally-tokosta alokasluokasta kolme hyväksyttyä tulosta ja RTK1


Ennättikö mopon putki jäähtyä ennen kuin startattiin uudelleen?

Kolme vuotis syntymäpäivistä selvittyämme ei ainakaan jääty odottamaan mopon putken jäähtymistä. Lokakuussa poljettiin vauhtia, kun kuun alussa suunnattiin hallikautta avaamaan. Tuulosen ryhmiksestä haettiin vauhti näyttelykauteen ja hienoin tuloksin. Kotiin tuomisina oli PU3 sija ja BIS2 kasvattaja ryhmässä esiintyminen. Vieläkin naurattaa kasvattajaryhmän palkintona ollut yksi ainokainen rahapussi.

Jottei mopon putki olisi sulanut käyttökelvottomaksi, niin sen piti antaa hieman jäähtyä ja sillä välin rentouduttiin syyspäivistä ja hyvästä seurasta nauttien.Marraskuussa jatkettiin nautiskelua ja saatiin odotettu aksan vakioryhmäpaikka Salosta. Muutaman kerran ennätettiin treenaamaan treeni tauon jälkeen, kun jo oltiin aksa epiksissä seuramestaruudesta kisaamassa. Kunniaa ja mainetta ei herunut, mutta sitäkin enemmän kokemuksia.

Kun mopo oli saanut levätä, niin oli aika jälleen polkaista se käyntiin.

Joulukuun näyttely turnee polkaistiin käyntiin voittaja näyttelystä, josta käytiin hakemassa Kassun ensimmäinen arvostelu ilman luokkasijoitusta. Valioluokka oli kova tasoinen ja suuri.

Juuri ennen joulua tuttu parivaljakko Kassu & Essi (Waatan Erica) pakkautuivat samaan autoon ja retki sai alkaa. Tällä kertaa parivaljakolla oli Liettua suuntana. Vuodelle ei parempaa päätöstä voinut edes kuvitella, kuin Liettuan tykitys. Essi ensimmäisenä päivänä Rop ja Kassu seuraavana päivänä saaden sen paljon odotetun cacibin. Juuri kyseisenä päivänä vuotta aikaisemmin Kassu oli saanut ensimmäisen cacibinsa kyseisestä näyttelystä ja nyt viimeisen cacibin Ropin kera. Reissun vielä kruunasi parivaljakon tyylipuhdas samaan tahtiin tanssahteleva askellus pari kilpailun BIS2 ja BIS1 sijoituksille.Näyttely vuosi 2016 aloitettiin Turun Kv näyttelyllä, josta kotiin tuomisina PU4 sija. Tuomari Irina Poletaeva ei SA:ta lämpimikseen jaellut. Kassu oli ainut luokka kakkonen uroksissa, joka sai SA:n.

Helmikuu laiskoteltiin lääkärin määräyksestä. Kassu aloitti yllättäen jalan ontumisen. Sen verran onnuttiin, että lähdettiin lääkäriin tutkittavaksi, mutta mitään selkeää syytä ei selvinnyt ja ontumakin meni ohi. Oliko syynä ehkä murtunut varvas vai mikä, mutta eipä ole vaivannut sen koomin.

Maaliskuussa purettiin helmikuussa patoutuneita energioita. Maaliskuun lopulla käytiin aksa epistelemässä ja luokka voittokin olisi irronnut, jos innostuksissaan Kassu ei olisi tipputtanut ensimmäistä rimaa. Koirakerho Tassut palkitsi Kassun muotovalion arvon saavuttamisesta vuonna 2015.Koitti aika puhallella pölyt pois mopon päältä ja polkaista se käyntiin.

Huhtikuussa oli aika katkaista kolmen kuukauden näyttelytauko ja suunnata kohti Joensuuta ja erikoisnäyttelyä. Erkkari menestys ei ollut ollenkaan huono, kun Kassu sijoittui kolmanneksi suuren suuressa valioluokassa ja eteen kiilasivat vain PU1 ja PU2. Kassulla oli myös melkein näyttelyn kaunein karvapeite, kun kahdesta jäljellä olleesta tuomari valitsi juuri sen toisen, eikä Kassua.Erkkarista kotiin tullessa oli auton kessu määrä tuplaantunut, kun Essi hyppäsi kyytiin. Essi tuli viikon ajaksi Kassua viihdyttämään ja kyläilyn syy oli mikäs muu kuin reissu ulkomaille.

Tällä kertaa parivaljakko suuntasi Tallinnan voittaja näyttelyyn. Parivaljakolla ei ollut köykäiset tavoitteet, kun hakusessa oli yhteensä viisi titteliä. Kassu ja Essi olivat ottaneet isot rikkalapiot mukaansa ja mallikkaasti niitä heiluttivat, kun kotiin oli tuomisina kaksin kappalein Tallinnan voittaja titteleitä ja Essille C.I.B., EE & Balt Mva arvot. Lisäksi pari toi kotiin BIS4 pari kilpailu voiton ja Islan (Waatan Felicia) avustuksella Rop-kasvattaja tuloksen. Kassun tytär Meri (Iso Karhu Gerd) sai myös itselleen tittelin, kun hän oli Tallinnan junior voittaja.Mopo oli lämpimäksi ajettu, niin miksi sitä sammuttamaan?

Toukokuu aloitettiin turistina koiranäyttelyssä. Kassu tosin sai jäädä kotiin ja kameralaukku pääsi mukaan, kun Tampereen Kv näyttelyyn suunnattiin.

Helatorstaina koitti jännittävä päivä, kun näyttelykehät vaihtuivat rally-toko kehään. Kassu varmaan vielä tänä päivänäkin häpeää ohjaajaansa joka ei erota oikeaa ja vasenta toisistaan. Jos Kassu osaisi puhua, niin olisi varmaan läksyttänyt ohjaajansa hyväksytyn tuloksen ryssimisestä. Nyt tyydyttiin vain haukkumaan ohjaaja.

Näyttelyt päräytettiin vauhdilla käyntiin tupla viikonlopulla, kun Mynämäki ja Rauma Kr kierrettiin. Tuloksena viikonlopulta kaksi luokka ykköstä ja yksi Rop.

Kauaa ei laakereilla makoiltu, kun lähinäyttelyyn Koskelle suunnattiin. Kassu hienosti Rop ja Kassun tytär Meri Vsp.Toukokuu lopetettiin rally-toko kisoilla. Kuun alun fiasko kisoista sisuuntuneina ja vara paikalta kisaan startanneina käytiin taiteilemassa hyväksytty tulos alokasluokasta.

Mopon putki punaisena ja lisää kaasua masiinaan.

Kun vauhtiin oltiin päästy, niin jälleen oli tupla viikonloppu edessä kesäkuussa. Lauantaina suunnattiin Tammela Kr näyttelyyn ja vieläkin muistuu mieleen tuomari Irina Poletaevan kehuvat sanat Kassusta. Upean päivän vielä kruunasi Stefan Sinko, kun nosti Kassun RYP2 sijalle.
Sunnuntai aamuna itsemme löysimme Alavuksen Kr näyttelystä. Onnistunut viikonloppu sen kuin jatkui, kun pitkänlinja kessu kasvattaja tuomari antoi Kassulle Sa:n. Ainoastaan kaksi kessua sai Sa:n.Heinäkuu aloitettiin jälleen tupla viikonlopulla. Tällä kertaa lauantaina oli rally-toko kisat edessä ja heti toinen hyväksytty tulos plakkariin. Sunnuntaina suunnattiin näyttelyyn Raaseporiin, josta tuloksena Pu4 sija.

Kun matkustamisen makuun oltiin päästy, niin jälleen auton nokka aikaisin aamulla kohti kohdetta ja menoksi. Tällä kertaa oli suuntana Joutsan ryhmänäyttely. Päivä oli mitä parhain kesäpäivä, ihan parhaassa seurassa, jonka vielä kruunasi upeat tulokset. Mähönen teki sen taas ja nosti Kassun Ropiksi. Aida (Waatan Elodea) tuli hienosti ainoana narttuna, joka oli saanut Sa:n, niin Vsp:ksi saaden viimeisen sertin ja Mva arvon. Päivän kruunu oli Bis1 kasvattaja ryhmässä esiintyminen.Heinäkuu käytiin päättämässä Pori Kv:ssa ja oltiin mukamas turkittomia runsas turkkisen kilpakumppanin rinnalla.

Elokuussa koitti rally-toko kisat, joihin oltiin tähdätty keväästä asti. Tampereella pidettiin Suomen Keeshond ry:n ensimmäiset rally-tokon rotumestaruuskisat.
Kisat olivat onnistuneet ja tavoitteet mitä oltiin keväällä asetettu saavutettiin. Kassu taituroi ja ohjaajakin osasi ohjata tiukalta tuomarilta hyväksytyn tulokset ja RTK1 koulutustunnuksen. Kassu oli myös hienosti rotumestaruus kisan kolmas kuudesta osallistujasta. Kassun Luna-täti (Waatan Brassica) sen sijaan lunasti itselleen rotumestaruuden.Mopo talliin jäähtymään, jottei putki sula.

Kun kerta tämä vuosi piti ottaa rennosti, niin oli aika ruveta viettämään taukoa ennen kuin vuosi loppuu. Tauolla keskityttiin kaverikoirailuun.

Juuri ennen syntymäpäiviä oli pakko päästä kehiin ja Hyvinkään ryhmikseen. Taaskaan ei tehty turhaa reissua. Pitkä päivä, mutta retkikuntamme tulokset olivat mitä parhaimpia ja seura parasta laatuaan. Tuttu parivaljakko oli liekeissä, kun Juta Harasen tuomaroimasta kehästä Kassu sai Ropin ja Aida kiihdytti perässä Vsp:ksi.
Upea vuosi ja upeat muistot.

Menneitä miettiessä palaa mieleen vuosi 2014 ja Kuopion kessu erkkari. Tuolloin Kata lausui sanat, jotka palaavat mieleen... "Odota, kun Kassu on kolme vuotias!"
Niin paljon ollaan koettu, niin paljon hienoja muistoja, niin hienon Kassu kessun kanssa.

Mennyt vuosi lukuina
Näyttelyt 17 kpl, joista 14 suomessa ja 3 ulkomailla
Roppeja 7 kpl
Match showt 3 kpl
Aksa epikset 3 kpl
Rally-toko kisat 4 kpl


Lukuisille kuuluu kiitos menneestä vuodesta.

Millille ja kepo Ahtille mahtavasta koirasta ja Essin kuljetuksesta, joka mahdollisti osan upeista ulkomaan reissuista.
Leilalle ja Mikalle Espanan turkinhoito tuotteista, joilla ollaan saatu upea turkki viimeisteltyyn loistoonsa. Mikalle myös erityis kiitos matkaseurasta ja kuljettajan roolista (vaikka apukuski välillä yrittää jalat potkia lattiasta läpi etsiessään polkimia).
Minnalle ja Lennulle näyttely reissuista.
Mummille, Jellulle ja KolmenHoon koplalle pörrön maanpinnalla pitämisestä.
Ja monille leirissä olleille upeista reisuista ja nauruista.
Kiitokset lukuisista onnitteluista ja kannustuksista mitä olemme vuoden aikana saaneet.


Loppuun vielä...
Suuren suuret onnittelut Kassun sisaruksille
Domille, Darmalle, Sumulle ja Disalle