Siirry pääsisältöön

Koski Tl Rn 21.5.2016

Kerrankin oli näyttely matka lyhyt, kun naapuri kylässä Koskella järjestettiin ryhmis, johon pääsi kessutkin osallistumaan.
Kessut oli viimeisenä kehässään ja aurinkoista päivää oli luvattu, niinpä aamulla varhain nokka kohti Koskea ja leirin pystytystä. Teltta kamoineen sai jäädä odottelemaan leiriläisiään, kun takaisin kotiin suuntasin.

Päivällä kun paikalle ryömi, niin oli teltta poikaa, kun aurinko paistoi täydeltä taivaalta ilman pilven häivää.


Pikku hiljaa telttakuntamme alkoi saapumaan paikalle. Kristiina ja Elmo (Waatan Elymus) etunenässä ja heti perään Silja ja Luna (Waatan Brassica). Pian perässä tuli "hovikuvaaja" Minna lagotto Lennun kanssa ja handleri Mika.


Elmo omi itselleen Kassun toisen yksiön, joka oli juuri Elmoa varten paikalle tuotu. Somasti pojat rinnakkaisissa yksiöissä makoilivat... vaikkakin aina ohi mennessä täytyi muistuttaa olemassa olostaan.


Koirien kunnostaminen on niin rankkaa hommaa, et täytyy oikein irvistää ;)


Ennen kessuja Lennu ennätti käydä pyörähtämässä kehässä ja hienosti Lennu meni Mikan kanssa. Ei paskempi tulos, kun ensimmäisen kerran vsert ja pn2.... johan tuohon sileä eri ja eri sa riviin oltiinkin kyllästytty. Seuraavan kerran Lennu pääseekin mun ohjaksissa pyörähtelemään.

Kessuja oli ilmoitettu 8 kpl ja tuomarina Tuula Savolainen.
Melkein kaikki kessu kehäläiset kuvattuna ja kuvat löytyvät TÄÄLTÄ

Kessut pääsi aloittamaan Elmo. Elmolla olikin uudet ajat, kun ei mamma ollutkaan ohjaksissa. Ilman suurempia treenejä hyvin meillä Elmon kanssa synkkasi ja vaikka hieman karvattomia oltiinkin, niin saatiin silti Eri Sa!!!!
Kassu pääsi heti valioissa peesaamaan. Kassulle hienosti tulos Eri Sa ja kehuja turkista.
Veteraaneissa oli Juhan ja Hannan Runo (Iso Karhu Bruno), jolle myös Eri Sa.

Paras uros kehässä Kristiina pääsi Elmon puikkoihin, kun kummalakin handlattavalla oli Eri Sa plakkarissa. 
Kassu vei pisimmän korren uroksissa Elmon peesatessa heti kakkoseksi. Alla oleva kuva on hauska sattuma otos, kun uusi kehis yritti Kassulle tyrkyttää sertiä. Handlereiden ilmeet on just sen näköset, et nyt menee väärin....


Elmolle saatiin juuri se mitä hakusessa oli... se ensimmäinen SERTI.
Kassulla oli kovin paljon asioita kerrottavana, kun lähdimme kehästä pois.


Nartuissa pikku Meri (Iso Karhu Gerd) pääsi aloittamaan nartut. Merillä se on kova tahti päällä, kun Eri Sa nappasi.
Niin kovin karvaton Isla (Waatan Felicia) pääsi mun puikoissa kehään nuorten luokassa ja taas sain selitellä tuomarille, et juu on "vähän" karvanlähtöö. Islan karvattomuun oli jo liikaa tuomarille ja Isla sai tyytyä EH:on.
Avoimessa Luna tuli pyörähtämään tämän vuoden näyttely pyörähdyksen. Lunalla oli karvaa ja karvaa siinä määrin, ettei tuomarin mielestä ollut tarpeeksi jalkoja. Lunan "tappijalkaisuuden" tähden saatiin tyytyä EH:on.
Pikku Merin äippä Vanni (Iso Karhu Fanny) oli valioissa ja sieltä Eri Sa. Myös Merin isoäiti Roosa (Iso Karhu Circus) oli veteraani luokassa ja Eri Sa tuloksena.

Paras narttu kehään siis pääsi kolme narttua. Pikku Meri vei äidistään ja isoäidistään voiton ollen paras narttu ja saaden jo kolmannen sertinsä suomesta.

Rop kehään saatiinkin isä tytär taistelu, kun Kassu ja Meri ottivat mittaa toisistaan. Kassu vei vielä tyttärestään voiton ollen Rop.
Tuomari kehui kovin kuinka isä on jättänyt kauniit piirteensä tyttäreen.

Rop Waatan Daucus - Vsp Iso Karhu Gerd
Kuva Hanna Kantola

Vaikka meillä muutama Eh koira olikin, niin saimme kasvattaja ryhmän kasaan. Suurin pelko oli, että joku saa H:oon ja kasvis jää sen tähden esittämättä.

Ehkei kasvattaja ryhmämme ulkoisesti ihan tasaisin ollut, kun on suurta, miniä, karvapehkoa, karvatonta.


Ja jotta osattais liikkua edes vähän edustavasti, niin nopea kertaus vielä ennen arvostelua.


Hienosti saimme kasvattaja ryhmällä Kp:n ja olimme Rop kasvattaja.

Ja jotta päivä ei olisi liian löysä, niin suoraan rotukehästä sai juosta Kassun kanssa vitosen arvosteluun. Tosin en ymmärrä mikseivät olleet aloittaneet esiarvostelua vaan odottivat et saatiin kessu kehä päätökseen. Kassulla alkoi keittää auringossa seisoskelu, kun ei ollenkaan päässyt varjossa käymään ja jos olisin tiennyt kuinka hitaasti tuomari arvostelee ryhmässä, niin olisin välillä hävinnyt varjoon juottamaan itseni ja koiran. No suurempaa menestystä ei tullut, mutta 10 parhaan joukkoon päästiin, vaikka narun toinen pää oli keskivarvas pystyssä.

Kassu ryhmässä

No ennen kuin pääsimme kasvattaja kehään, niin ennätimme purkamaan leirin ja hakemaan auton kentän laidalle ja jopa pakkaamaan sen... ja tämä kaikki tapahtui sinä aikana, kun veteraaneja arvosteltiin ryhmä kehässä. Yllättävän paljon oli jäänyt kasvattaja ryhmiä paikalle ja Aaltosen mieleen ei ryhmärämämme ollut.


Huvittavin seikka päivässä oli, että kotona olin samaan aikaan, kuin viikkoa aikaisemmin Mynämäeltä ja Mynämäelläkin oltiin ryhmäkehissä + et en edes suoraan kotiin päässyt körröttelemään. Pieni vinkki... Kosken porukan kannattais miettiä ryhmäkehien läpi viemisen hiomista.

Kessu tulokset

Waatan Elymus Avo Eri1 Sa Pu2 Sert
Waatan Daucus Val Eri1 Sa Pu1 Rop
Iso Karhu Bruno Vet Eri1 Sa Pu3 Rop-vet
Iso Karhu Gerd Jun Eri1 Sa Pn1 Sert Vsp
Waatan Felicia Nuo Eh1
Waatan Brassica Avo Eh1
Iso Karhu Fanny Val Eri1 Sa Pn3
Iso Karhu Circus Vet Eri1 Sa Pn2 Vsp-vet

Kiitos todella paljon Kristiina, Silja & Co ja Kantolat seurasta. Mikalle handleroinnista ja grillimakkarasta (ilman mausteita...) ja Minnalle kameran kanssa hääräämisestä. Kerrassaan hieno päivä hienossa seurassa.
Niin ja kasvattaja Millille onnea kasvattien menestyksestä... me omistajat täällä aherretaan, jotta kasvattaja voi keskittyä kasvattajan askareisiin.