Siirry pääsisältöön

Kiireinen toukokuu

Huh kiirettä...
Heti vapun päivänä tuli pakattua kamat kasaan ja lähdettyä reissuun. Reissu oli harvinaislaatuinen, kun yleensä koiranäyttelyyn lähdetään koira mukana, mutta tällä kertaa Kassu jäi kotiin ja matkakaveriksi lähti kamera.

Ensimmäinen pysähdys oli jo Koskella, jossa oli menopelin vaihto. Ennen matkan jatkamista kuitenkin ennätin käydä rapsuttelemassa suloisia karvapalleroita. Vastassa oli iloiset cotton pennut ja yksi nelikosta poikkeava, kun partis tyttö Carma koikkelehti iloisesti vastaan. Retkikuntamme suuntana oli Tampere Kv. Pääosa näyttelypäivästä tuli vietettyä kessu kehän laidalla, kun kolmisenkymmentä kessua pyörähti kehässä ja kaikista tuli kuvakin napattua. Tampere Kv kuvat TÄÄLLÄ. Kuvaamisen ohessa tuli toimittua myös koiratolppana, kun kehään meno vuoroaan odottavia koiria tuli pidettyä kiinni.

Helatorstaina tuli Kassun kanssa korkattua viralliset kilpakentät rally-tokon osalta. Tosin näistä kisoista ei jälkipolville jäänyt paljoa kerrottavaa. Helatorstain helteessa melkein tunnin odottelu kisakirjan varmennukseen oli liikaa Kassun sietokyvylle ja omakin oli koetuksella. Jos sanotaan, että heti edellisen luokan päätyttyä varmennus, niin olettaisin että se on heti eikä 45 minuutin päästä. Ei paljoa lohduttanut, kun 10 minuuttia ennen varmennuksen alkua tullaan sanomaan, et menkää vaan lepäilemään, kun 10 min päästä tuomari tulee varmentamaan. No joo... Ei sitten ennätetty hakemaan häkkiä autosta, kun heti varmennuksen jälkeen alkoi rataantutustuminen ja auto jossain honolulussa. Onneksi Kassu osaa nätisti odottaa, kun keinun jalkaan sen sitaisin kiinni odottelemaan.
Olisihan noista kisoista juuri juuri saatu tuloskin aikaiseksi, jos katturi osais oikeinpäin pyöriä... vain blondi onnistuu pyörimään aina väärin päin. Tosin Kassun suorittaminen oli omasta mielestä niin kamalan laama laiskaa, et hävettäis kertoa kummosella suorituksella tulos oltaisiin saatu.


Kisat on menneet ja uusia katsellessa ollaan otettu rennosti helteisillä säillä ja opeteltu uusia hyödyllisiä taitoja. Kassulla on tärkeä tehtävä... lappu kaulassa olisi tarkoitus osata hakea pihalla hommia tekevät kahville. Suunta useimmiten on oikea, mutta kohde saattaa jäädä puolitiehen.Ollaan myös ennätetty olemaan kauniina ja söpönä. Jottei olisi liian rauhallista niin pakattiin samaan viikonvaihteeseen hieman enemmän ohjelmaa.

Perjantaina 13.5. lähdettiin epäonnenpäivää uhmaten retkelle Kassun kanssa. Tällä kertaa retki kohdistui Saloon ja vanhusten palvelutaloon. Kassu pääsi hommiin, kun mentiin kaverikoirailemaan. Päivä ei voi olla kuin hyvä ja onnistunut, kun useampi innostunut innoissaan hymy kasvoillaan rapsuttelee ja ihailee koiria, jotka ovat juuri heitä varten saapuneet paikalle.Lauantaina 14.5. pakattiin Kassu ja partis Helios autoon ja käännettiin nokka kohti Mynämäkeä.
Mynämäellä olikin ihan kiva kattaus kessuja, kun 10 kappaletta kaikkiaan ja jopa kaksi kasvattajaluokkaa. Tuomarina kessuilla oli Marko Lepasaar Virosta.

Kassun tytär Meri (Iso Karhu Gerd) teki ensi esiintymisen suomen kehissä virallisessa luokassa. Ei ollenkaan huonosti alkanut Merin näyttely taival, kun PN3 ja ensimmäinen serti plakkariin.

Iso Karhu Gerd
Kuva Hanna Kantola

Huonosti ei isäpappa Kassullakaan mennyt, kun voitti kessut ollen Rop.

ROP Waatan Daucus - VSP Iso Karhu Fanny
Kuva Hanna Kantola

Meillä oli oikein kessu leiriytymä, kun kymmenestä kessusta yhdeksän oli vierekkäisissä teltoissa. Riitti taas turinaa ja naurua, kun yhteen nippuun oltiin pakkauduttu.
Petelle ja Mikalle kiitos kasviksessa auttamisesta.

Kessujen tulokset

Waatan Galanthus Jun Eri1 Sa Pu3 Sert
Eerondaali Vagabond Avo Eri1 Sa Pu4 vSert
Waatan Daucus Val Eri1 Sa Pu1 Rop
Ikurin Stella Polaris Vet Eri1 Sa Pu2 Rop-Vet Bis1-Vet
Iso Karhu Bruno Vet Eri2

Iso Karhu Gerd Jun Eri1 Sa Pn3 Sert
Waatan Felicia Nuo Eri1 Sa Pn4 vSert
Iso Karhu Fanny Val Eri1 Sa Pn1 Vsp
Waatan Darmera Val Eri2 Sa Pn2
Iso Karhu Circus Vet Eri1 Sa Vsp-Vet

Waatan Kp 1 Rop-Kasvattaja
Iso Karhu Kp 2


Sunnuntaina 15.5. ei oli millään kiinnostanut nousta, mutta mentävä taas oli. Tällä kertaa suuntana Kosken kautta Rauma. Tuomarina Raumalla oli Julija Aidietiene Liettuasta.

Tunnin verran kun oli näyttely alueella ennätetty olemaan, niin olin täysin valmis lähtemään kotiin tai ainakin maastoutumaan kuivaan autoon pakoon vesisadetta. Teltta oli loppujen lopuksi ääriään myöden täynnä, kun samaan telttaan ängettiin viisi kessua, 2 cottonia ja 1 partis häkkeineen ja romuineen. No vessaan ei sentään ollut pitkä matka, kun suoraan bajamajojen takaa oltiin löydetty kolo teltallemme.

Toista kertaa Kassu oli tuomarin arvioitavana. Tällä kertaa arvostelussa oli enemmän kuin muutama rivi, mutta kolmen vuoden aikana Kassu oli kasvanut ihan pilakaluksi tuomarin mielestä.
Meri sentään otti heti toisen sertinsä... Ihan hyvin.

Helios oli päässyt partis kasvattajaan ja edessä oli vielä kasvattaja ryhmät. Joten kessujen jälkeen laitettiin vettynyt leiri kasaan ja siirryttiin autoon odottamaan ryhmien alkua. No odotellessa tuli kuivattua hiukset freesiin kuntoon. Kun kerta kasvattaja ryhmiin asti jouduttiin olemaan paikalla, niin kävin handlaamassa pikku Meriä Iso Karhun kasvattaja ryhmässä. Hienosti pikku Meri asteli isompien ja vanhempien perässä. Ryhmä jopa pärjäsi siinä määrin, että noustiin Bis3 kasvattaja sijalle.
Seuraavista kuvista näkee, kuinka paljon vettä saimme niskaamme ja bis sijoilla ollessa hetkeä aikaisemmin freesiksi kuivatut hiukset oli kaikkea muuta kuin freesit.

BIS3 Kasvattaja Iso Karhu
Kuva Hanna Kantola


Ja taas riitti loppua kohden hysteeriseksi menevää naurua. Millalle ja kasvattajille vielä onnittelut uudesta valiosta, kun telttakuntamme Cotton poika Vilho sai Mva arvon.

Ihan varmaksi ulkomuistista ei pysty heittämään kessu tuloksia (eikä jaksa etsiä), mutta kaipa nekin aikanaan ilmestyvät koiranettiin.

Kun viikonlopusta selvisimme, niin ollaan otettu rennosti ja ladattu akkuja seuraavaan viikonloppuun. Siitä taas lisää myöhemmin.

Vielä viimeisenä, muttei vähäisimpänä....

Paljon ONNEA Kassun lapset Meri ja Patu yksivuotis päivän kunniaksi.