Siirry pääsisältöön

Tallinna Winner 2016

Perjantai aamuna aikaisin alkoi seikkailu, jota oltiin jo jonkin aikaa suunniteltu. 
Essi (W. Erica) aiheutti harmaita hiuksia, kun hieman myöhemmin alkavaksi arvioidut juoksut päättivät alkaa täsmälleen samana päivänä, kuin edellis vuonna. Vuosi sitten Essi oli ensimmäistä kertaa Latviassa Kassun seuraneitinä ja ensimmäisenä näyttely aamuna hän päätti aloittaa juoksunsa. Tänä vuonna sentään oli melkein nelisen viikkoa aikaa näyttelyyn, mutta suunnitelmissa oli ottaa Essi mukaan viikkoa aiemmin kessujen erkkarista. No onneksi Kassua ei kiinnostanut jo parhaat päivänsä juosseet juoksut ja Essi sai viikon ilahduttaa Kassua.

Reissu kapu tähystys paikalla.

Odotettu näyttely oli vasta lauantaina ja iltapäivästä, mutta tästä huolimatta tämä nelikko käynnisteli jo perjantai aamuna ennen, kun kukko ennätti edes äänihuuliaan venyttelemään, niin autoaan matkaan.
Ensimmäisellä lautalla yli, niin oli rutkasti aikaa harrastaa Tallinna ja sen ympäristö tutuksi ajelua. Tosin en tiedä kuinka nautinnollista tuo oli koirien mielestä, kun itselläkin tahtoi paikka paikoin ensimmäinen ja viimeinen selkänikama vaihtaa paikkaa.

Majoitus paikkamme Go Hotel Shnelli oli aivan rautatien varressa, mutta eipä äänet kantautuneet sisälle. Hotellin toisella puolella iso puisto, jonka takana vanhakaupunki suokkine katuineen.
Raskaaksi meinasi käydä vanhankaupungin kävelykierros, kun aina joku oli kadun kulmassa pysäyttämässä... kuka halusi kuvata, rapsuttaa tai muuten vain ihastella ja kysellä. Ilmeisesti Kassu ja Essi oli hurmaavan näköinen pariskunta, kun rintarinnan tepsuttelivat menemään ja kyllä sitä niin että poseerattiin aina kun joku kaivoin kameran esille.


No jos jotain opin reissusta, niin puolen yön aikaan saa kusettaa koirian ihan rauhassa ilman, että kukaan pysäyttelee... edes aamu kuudelta ei saanut rauhassa kävellä ja ei sillä niin väliä vaikka useampi kaistaisen tien suojatielle jäisi rapsuttelemaan... me kyllä totesimme et keskikorokkeella voisi olla turvallisempaa jatkaa jutustelua.

Näkymä hotellin ikkunasta.

Lauantaina koitti se niin paljon odotettu näyttely, jota jo jonkin aikaa on suunniteltu. Jokseenkin huvitti, kun sentään voittaja ja Kv näyttely, niin 7 suomalaista kessua pyörii kehässä, ilman muun maalaisia.

No meillä oli oikein saksalaisleiri, kun kessu edustuksen kanssa tungettiin kleini mitteli leiriytymään.
Panokset oli kovat, kun 7 koiraa, 6 voittaja titteliä jaossa, kun jakauma oli junnuista vetskuihin.
Kehän starttasi junnu uros Hugo (Storywood My Cup Of Tea) saaden Erin ja Sa:n.
Kassun vuoro oli seuraavana ja hienosti valioluokasta Eri Sa tuloksena.
Ja urosten viimeisenä veteraani uros Runo (Iso Karhu Bruno) Eri Sa tuloksella.
Paras uros kehässä tuomari nosti Kassun ensimmäiseksi, jättäen junnun kakkoseksi ja veteraanin kolmoseksi.


Nartuissa myös junnut aloitti ja kehään pääsikin Kassun ihastuttava tytär Meri (Iso Karhu Gerd). Meri ei ihan digannut esiintymisestä nätisti ja kun tuomari jonkun hiton mittatikun vielä tinttasi selkään. Hittoako sitä sinne selkään tinttaamaan, kun ei ees pysty näkemään saatika tutkimaan mikä se on... No hienosti Meri silti sai Eri Sa:n.

Alla muutama kuva Meristä. Ilmeensä piirteet on kyllä niin perinyt isältään. Tosin tuosta väkkyrästä ei meinannut saada kuin viivoilta näyttäviä kuvia, kun niin kovaa kiirettä piti pöydällä tähystellessä.


Merin jälkeen kehiin pääsi Isla (Waatan Felicia) nuorten luokassa. Islalle Eh, kun on pieni tuomarin mielestä (nosti pöydälle kopeloitavaksi) ja niin kovin kevyessä karvassa tällä hetkellä.
Essi pääsi valioluokkaan pyörähtämään ja sieltä hienosti Eri Sa tulokseksi... tässä vaiheessa ei vielä omat aivot ennättäneet ajattelemaan mitään sen enempää.
Veteraanit päättivät myös nartut, kun Roosa (Iso Karhu Circus) kävi pyörähtämässä kehässä hakien Eri Sa:n.
Paras narttu kehässä toistui sama kaava, kuin uroksissa. Essi nostettiin ykköseksi, junnuissa ollut Meri kakkoseksi ja veteraani kolmoseksi. Tässä vaiheessa alkoi aivotkin jo raksuttamaan, kun Essiä halasin pitkään ja hartaasti kehässä. Essin saadessa Eri Sa ja vielä kruunattuna parhaana narttuna lisukkeiden kera oli tämä reilun vuoden kestänyt kierroksemme ympyrä sulkeutunut. Essi sai sertin ja Cacibin, joilla se valioitui Viron ja Balttian valioksi ja Cacib joka valioitti C.I.B:ksi.
Reilu vuosi sitten Latviassa Essi koppasi ensimmäisen Cacibinsa Vsp:nä, välissä ennätettiin käymään Liettuassa ja ennätti Essi saamaan Suomestakin yhden Cacibin.


Rotunsa parhaasta jälleen kerran pääsi taistelemaan matkakumppanit Kassu ja Essi. Kassu vei jälleen sen pidemmän korren ollen Rop. Kolme kertaa ulkomailla tämä pari on ottanut toisistaan mittaa rotunsa parhaassa ja Kassu on niistä vienyt jokaisen... Essi sen sijaan on rotunsa parhaassa päihitänyt muut urokset.

Suurimmasta tunnekuohusta juuri ja juuri selvinneenä oli jo kasvattaja luokkien esitys. Nipin napin tarvittava määrä, joten Kassu, Essi ja Isla pääsivät Waatan riveissä taistelemaan Iso Karhun Meriä, Roosaa ja Runoa vastaan. Hienosti kumpainenkin ryhmä Kp:n ansaiten. Waatan ryhmä pidemmän korren ollen Rop-kasvattaja ryhmä.

Vielä oli pari kilpailu edessä ja Kassun herneet oli ylikierroksille saanut Merin muutama päivä sitten alkanut juoksu. Kassu oli kehän porteilla aivan vakuuttunut, et hänhän astuu Essin... No kehässä sentään osattiin tehdä yhteistyötä ja valio kaksikko päihitti vastassa olleen veteraani parin Roosan ja Runon.

Waatan Erica ja Waatan Daucus
Essi ja Kassu
Paljoa ei ennättänyt hengähtämään, kun taas jo saatiin mennä.
Ryhmäkilpailu urakan aloitti osaltamme kasvatta ryhmät. Kassu ja Essi osasivat rinnan seistä vanhasta tottumuksesta, mutta Isla olisi mielummin näyttänyt takalistoa tuomariin päin. Kokoomassa sentään päästiin juoksemaan, mutta ryhmäkehässä ei tuomari silmäystäkään luonut meihin.
Vaikkakin Isla oli hieman vastarannankiiski, niin silti isossa kehässä meni jo hienosti esiintymisemme ja alla olevat kuvat on saatu siitä todistusaineistoksi.

Suuret kiitokset Nemlanderin Juulialle Essin esitys avusta Ropissa ja kasviksessa.

Kuvaaja Tiia Pihlik

Kuvaaja Hanna Kantola

Kasviksesta juoksu jalkaa parien kokoomaan todetakseen, et joo... no ehkä me vaan hengaillaan, kun tuomarikin jo ennättänyt poistumaan.
No onneksi ei mahdottomia jouduttu odottelemaan, kun jo päästiin kehään. Hienosti parivaljakko Kassu & Essi taas veti ja kotiin tuomisina oli pari kilpailun BIS4 sija.

Kuvaaja Tiia Pihlik
Kuva Alexdesing.lv


Vitosen ryhmässä tuomari katseli ja pähkäili pitkään Kassun kohdalla. Meni ohitse, peruutti, meni kauemmaksi katsomaan, tuli lähemmäksi... mutta ei silti jatkoon. No tässä vaiheessa oltiin jo niin kaikemme antaneita, kun vitosen kokoomassa oltiin ennätetty ajanvietteeksi treenaamaan hieman rally-tokon liikkeitä mahtavan häiriön ollessa ympärillä.


Kessujen tulokset Tallinnan voittajassa 16.4.2016

Storywood My Cup Of Tea Jun Eri1 Sa Pu2 Rop-jun TLNJW-16
Waatan Daucus Val Eri1 Sa Pu1 Cacib Rop TLNW-16
Iso Karhu Bruno Vet Eri1 Sa Pu3 Rop-vet TLNVW-16

Iso Karhu Gerd Jun Eri1 Sa Pn2 Jun-sert Vsp-jun TLNJW-16
Waatan Felicia Nuo Eh
Waatan Erica Val Eri1 Sa Pn1 Cacib Sert Vsp TLNW-16 -> C.I.B, EE & BALT MVA
Iso Karhu Circus Vet Eri1 Sa Pn2 Vsp-vet TLNVW-16

Näyttelyn jälkeen meillä oli vielä mukavasti aikaa ennen kuin täytyi satamaan ennättää. Aikaa kerta kun oli niin päätettiin mennä oikein ulos juhlistamaan päivän tuloksia ja ravitsemaan kurnivaa mahaa. Siis lähin burgeri paikka kauppakeskuksen pihalla ja ulkoterassilla mutustella ravintoa elimistölle.

Myöhään yöllä nelikkomme pääsi kömpimään vällyjen väliin. Kassu Essi parivaljakolla oli tainnut mennä nukkumaan menoaika pahasti ohi, kun Kassu alkoi Essille opettamaan kuinka tehdään banzai hyppy sänkyyn viattoman nukkujan päälle. Vielä jotenkin pystyy väistämään yhden ilmasta käsin hyökkäävän kessun, mutta kun niitä tulee kaksi kappalein on tehtävä mahdoton. Kylkiluu raukat ne huusivat halleluja samassa tahdissa, kun pörröt laskeutuivat sänkyyn.

Sunnuntai aamuna oli sentään kaksi hyvin hyvin väsynyttä matkaajaa. Sade riepotti maisemaa, joten eihän hienon kessun parane taivas alla nukkua aamu nokosiaan.  Joku ohikulkija olisi äkkiä voinut luulla, että meillä on karvaisempaakin karvaisempi ovimatto hommattuna.


Sentään sen verran pariskunta jaksoi, että saatiin poseerauskuvat palkintojen kera otettua. Tässä vielä muutamia räpsyjä kuvaussessiosta.

Tää on se meidän yhteinen ruusuke.

Meitä niin kovin väsyttäisi... Essi päätti ottaa pienet unet kuvaus tauolla.Sunnuntai oli iltapäivän puolelle jo ennättänyt ja aloin puhumaan Essille josko sitä lähdettäisiin kohti Mänttää ajelemaan. Siinä samassa Essi tuumasi maastoutua sohvapöydän varjoon. Ei millään olisi neitiä hotsittanut lähteä kotimatkalle.


Mäntässä Kassulla virtaa riitti, kun Lila (Waatan Angelica) levitteli sulotuoksujaan. Sen sijaan Essi olisi vain syliin kavunnut rapsuteltavaksi ja auton oven auetessa siellä oli yksi kessu ennen kuin ennätti edes huomaamaan. Tosin se ei ollut Kassu vaan Essi. Essi oli sitä mieltä et nää kasvis mamman nurkat on niin nähty ja sujahti autoon. Valitettavasti Essin täytyi jäädä sinne tylsiin kasvis mamman nurkkiin, kun mukaan pääsi vain Kassu.
Kotimatka olikin rauhallinen, kun Kassu nukkui tyytyväisenä puoliksi sylissä.


No mihis seuraavaksi... kyllä sitä varmaan jossain vaiheessa on Essi napattava matkaseuraksi, kun niin paita ja peppu ovat Kassun kanssa. Ne ovat niin mutkaton parivaljakko.  Ja aivan varmasti Essi käydään kidnappaamassa Kassulle seuraneidiksi vierailemaan.