Siirry pääsisältöön

Vauhdikasta menoa, välillä jaloillaan tai mahallaan.

Pari viikkoa sitten sunnuntaina suuntasimme Janakkalaan. Janakkalassa JANKKin hallilla pidettiin Suomen Keeshond ry:n pentupäivä.

Ihan turisteina ei oltu matkassa. Oltiin lupauduttu auttaviksi käsiksi ja kaiken kukkaraksi Kassu sai esittää muutaman toko liikkeen, meidän suuren suuresta valikoimasta, mitä ollaan "valmiiksi asti" työstetty. Ihan vahingossa kyllä vetäsin voittajaluokan jäävät ja jopa onnistuneesti.

Pennuista kun oli kyse, niin joukostahan löytyi myös ihanainen Patu (Iso Karhu Gert) poika. Oli kiva nähdä livenä Patun tohinoita. Päivän lomassa tuli myös tarkastettua Patun purukalusto, joka ainakin näytti lupaavalta. Kulmurit oli vielä maito kaliiberia, mutta pysyvät olivat jo alkaneet tulemaan... ihan eivät vielä olleet puhjenneet.
Lisää kuvia pentupäivästä täällä.

Patu - Iso Karhu Gert ja rauhoittumis harjoitus,
Ollaan nyt näyttelyiden ollessa tauolla ennätetty myös harrastaan muita harrastuslajeja. Aksaamassa ollaan käyty ja rally-toko kylttejä ollaan alokkaan verran askarreltu.


Agilityn seuramestaruuksien kakkos osakilpailukin oli ja meni. Hienosti tällä kertaa oltiin mestaruuskisojen suurimmassa luokassa mölli makseissa neljänsiä. Viistoista virhepistettä kerättiin ja ennätettiin myös ruohomaton pintaa ihailemaan alle ihanneajan. Suoran kiihdytyksen jälkeen ei ihan pito kenkien alla riittänyt ja ohjaaja päätti ottaa mahaliuun mattoa pitkin. Kassu oli hetken katsonut ja sen jälkeen sujahtanut väärän päähän putkea. Toiseks vimonen este ja siitä kaikki virhepisteet.

Treenikuntoa ollaan kerätty viljasiilossa hyppimällä. Kassu tosin ei innostunut... oli ilmeisesti liian raskas treeni hänen mielestään.


Viikolla Kassu päätti ryhtyä hankalaksi.... Harjaaminen ei herraa innostanut ja päätti maastoutua mökkiinsä vällyjen taakse. Vällyjen takaa kelpasi ilveillä. Lopulta sentään päästiin yhteisymmärrykseen ja saatiin harjaus operaatio tehtyä.


Talvi saa meidän puolesta tulla. Nyt on poikien ulkomökit laitettu viimeistä piirua myöden talvikuntoon. On laitettu vällyä mökkiin ja eristettä seiniin. Vällyt tuskin on enään siististi.


Kätevä emäntä tuunasi myös Kassulle uuden oviverhon. Itse tuunaustyö oli helppo, kunhan ensiksi löysi kaikki tarvittavat tykötarpeet miesten valtakunnasta konehallista.
Entinen kuorma-auton roiskeläppä sai väistyä ja tilalle tuunattiin kuramatosta ja "messumatosta" uusi. Jos vaikka nyt jo saisi olla kuramatto rauhassa. Roiskeläppähän aikanaan laitettiin oviverhoksi ihan siksi, että yksi kuramatto sai Kassun käsittelyn jälkeen uuden elämän kaatopaikalta. 
Roiskeläpästä oli tarpeeksi vastusta Kassulle. Ajan kanssa Kassu oppi, ettei roiskeläppää kannata repiä, kun ei kappaleiksi mene, vaikka yrittää seinälautojen kera repiä irti.


Kassu oli itse valvomassa työnlaatua ja heti työn valmistuttua piti myös koekäyttää oviverho. Taisi verho kelvata, kun ei jupinoita kuulunut.


Työn lomassa tuli myös todettua, ettei nauhakumpparit ole ehkä paras vaihtoehto metsäretkille. Nauhojen alta paljastui metsän aarteita. Hyvin on kulkenut mukana oksan pätkät.


Iwan päätti ottaa ylimmäntyönjohdon pestin oviverho operaatiossa ja tarkasteli touhuja tähystys tasanteelta. Kyllä Imppu sitten auttoikin oman mökin sisustamisessa. Ei ole helppo levitellä mattoja ja peittoja, kun päällä on yks 50kg lisäpainona.Palkaksi kovasta työstä herrat saivat luunpätkät. Iwanin iltapäivä menikin hartaasti luuta nakertaessa.


Kassu pääsi vielä morjestamaan Kolmen H:oon koplaa ja Hanski oli taasen mussukka tuulella ja suostui köllöttelemään sykässä. Kassulla riitti tohotettavaa, kun täytyi Kolmen H:oon kopla viihdyttää ja Jellun kanssa päivän laulut luikauttaa.