Siirry pääsisältöön

Mänttästä Riihimäkeen ja ties minne.

Kesä kylmimmillään, näyttelykausi kuumimmillaan.

Heikko hermoista alkaisi jo pyörryttämään tahti, jolla ollaan Kassun kanssa kesää kohti puskettu.
Vaikka vuosi ja näyttelykausi on vasta puolessa välissä, niin tässä vaiheessa ehdottomasti vuoden paras muisto löytyy Riihimäen kaikkienrotujen näyttelystä.

Kävimme Riihimäellä pyörähtämässä 6.6. Rotukehästä kävimme koppaamassa Ropin, Aidan (W. Elodea) ollessa Vsp. Loppupäivän sateen ei annettu häiritä, kun suuntasimme ryhmäkehään. Päivän kruunaus oli Fci5 ryhmän neljänneksi kaunein sijoitus. Se mikä tästä tekee niin erityisen päivän... 6.6. päivämäärällä on muutakin merkitystä. Tänä kyseisenä päivänä 16 vuotta aiemmin syntyi yksi hurmaavimmista Kaukasialaisista maailmaan, kun edesmennyt Tsäkur pappa näki päivän valon, jossain suomen rajojen ulkopuolella.
Palataan syvemmin Riihimäelle. Onneksi ei ollut aikainen lähtö, kun kehä oli vasta 12.15. Menomatka olikin yksi extreme seikkailu Riihimäen päässä. Tiesin kyllä, että silta näyttely alueen kupeessa on remontissa ja kiertotien olin näppärästi suunnitellut, etten joutuisi ruuhkiin.... No joo se siitä kiertotiestä... Jos tuntisin Riihimäkeä yhtään paremmin, niin tietäisin missä kaupungin osassa olen pyörinyt ja kuinka monta piruettia tehneenä. Jossain keskusta alueella poliisiauton perässäni ajellessa meinasin vetää liinat kiinni ja kävellä kysymään, josko poliisit viitsisivät näyttää helpoimman reitin näyttely alueelle. Olisihan tuo ollut pääheetä saapua näyttely paikalle poliisi saattueessa, mutta lopulta suuntavaistoon luottaen eksyin näyttely alueelle ihan omatoimisesti.

Minun saapuessa näyttely alueelle Ulla jo ennätti soittelemaan missä olen. He olivat ennättäneet jo Aidan kanssa paikalle ja päästiin samantien pystyttämään telttaa.
Kessuja oli ilmoitettuna 9 kpl, mutta Darman (W. Darmera) jäädessä pois karkeloista, niin paikalla oli 8kpl.
Tuomari Nenad Davidovic, Serbiasta antoi kyllä eriä, muttei Sa:ta. Junnu urokset saivat tyytyä sileään eriin ja avoimen luokan uroksista vain yhdelle antoi Sa:n. Kassulla siis oli yksi kilpakumpani Pu kehässä, kun Kassu nappasi Sa:n valio luokasta.
Aida sai olla ylhäisessä yksinäisyydessä nuorten luokassa ja saikin hienosti Eri Sa:n ja vielä paras narttu kehässä päihitti avoimessa luokassa kilpaileet kilpakumppanit ollen Pn1 ja saaden ensimmäisen sertinsä.
Nyt päästiin Pirkon kanssa toteuttamaan ropista kilpailu... tosin Darma vaihtui Aidaan. Kyllä me vielä joskus kilpaillaan sisarusten kesken ropista, jos ei ropista niin sitten rop-veteraanista.

Kovin uhkailin kehän jälkeen taivaan pilvistyessä; jos alkaa sataan niin tämä pakkaa tavaransa ja lähtee kotiin. Onni on ystävät... Ulla oli huolehtinut ruokahuollon osuuden eli nälkää ei tarvinnut nähdä (kiitos siis tästä) ja Mika soi sateen suojan omien tavaroiden ollessa jo pakattuna. Kiitos siis Mikalle sateen suojasta ja seurasta, unohtamatta Millaa. Kassukin oli tyytyväinen, kun oli tutut valkoiset karvapallerot ympärillä.

Ryhmät hieman viivästyivät, mutta käyntiin startatessa etenivät vauhdilla. Kokoomassa jo tuomari Nebojsa Savicic, Serpiasta katseli Kassua. Itse ryhmä kehän puolella käveli edes takaisin ohi, kunnes yllättäin löi pakin päälle ja noukki Kassun kuuden parhaan joukkoon.
Kassu kyllä oli ansainnut sijoituksensa... Oli taas niitä näyttelyitä, joista huokui Kassun tyytyväisyys ja oli hyvä fiilis itsellä sekä koiralla.

Vsp Waatan Elodea Rop Waatan Daucus
Kuvaaja Taru Hankela

Aiemmin viikolla saimme postia ulkomailta, kun Liettuan valionarvo saapui. Ruotsikin on  jo vahvistettuna, mutta postipoika ei ole vielä polkaissut suomeen asti.


Ollaan me jotain muutakin ennätetty, kuin näyttelyitä. Kaikkea pientä tottistelua ollaan harrastettu ja kuvaus tuokiotkin otetaan treenin kannalta, kun harjoitellaan pitämistä ruusukkeilla.
Alla kuva kun kuvaus kohde on lopen tylsistynyt pitämään ruusukettaan, kun joku yrittää vain hakea säätöjä, eikä kehu ja anna namia.


Viikkoa aiemmin 31.5. ennätettiin pyörähtämään Mänttässä. Mänttässä meitä olikin kunnon edustus kehässä sekä kehän laidalla, kun miting päivää vietettiin.
Kehään asti Waatalaisia oli eksynyt Rodi (W. Erodium) ja Gero (W. Erigeron) nuorten luokkaan, jossa Gero vei pidemmän korren saaden Sa:n. Kassu pääsi valio luokkaan pyörähtämään saaden myös Sa:n eli Milli pääsi Geron kanssa Pu kehään.

Waatan Daucus
Kuvaaja Pirkko Mäkinen


Gero vei pidemmän korren, Kassun jäädessä Pu2:seksi. Kassu oli kyllä jo yksilö arvostelussa näyttänyt mielipiteensä... nyt oli taas niitä päiviä, kun auringonpaiste ei miellyttänyt herraa.

Pu1 Waatan Erigeron, Pu2 Waatan Daucus
Kuvaaja Pirkko Mäkinen

Nartuja edusti Manna (W Fumana) yksinään ja saikin hienosti Sa:n ja vielä vei voiton Pn kehässä. Ropin vei Gero, Mannan ollessa hienosti Vsp.

Rop Waatan Erigeron Vsp Waatan Fumana

Kasvattaja luokka olikin tällä kertaa hieman erilainen, kun pojista pääsääntöisesti koottiin ja Gero sekä Rodi olivat sitä mieltä, että juteltavaa riittää. Hienosti Ropin arvoisesti jätkä ryhmä Kassu, Gero, Rodi käyttyivät, Mannan keikistellessä viimeisenä.

W. Fumana, W. Erodium, W. Erigeron, W. Daucus

Kehän laidalle Waatalaisia oli myös saapunut kannustamaan huoltojoukkoineen, kun Luna (W. Brassica), Essi (W. Erica) ja Darma (Darmera) olivat menossa mukana.
Kehän jälkeen vielä Kassun ja Essin Latviasta voittaman kuohuvapullon merkeissä juhlistettiin mm. Kassun ja Meilen (Rebelia Nutrena) valioitumista, päivän roppeja ym. mitä juuri sillä hetkellä mieleen juolahti.

Rotu kehän ja ryhmien välissä kävimme ihastelemassa Geekkosia.
Geekkos lapsosista löytyy lisää kuvia TÄÄLTÄ.Oli hyvä lähteä takaisin näyttely alueelle, kun kupu oli täynnä Kaisan loihtimaa ja miting porukan tuomaa maittavaa ruokaa. Ryhmissä sitten ei enään menestystä herunut, mutta Rodi ja Gero saivat oppia ja oppivatkin olemaan kylkikyljessä hiljaa.