Siirry pääsisältöön

Karva katastrofin huokaus.

Hiuksia on tullut halottua ja revittyä Kassun karvanlähdön takia.

Nyt vihdoin ja viimein ollaan saatu apu karva ongelmaan.
Voiko koira parempaa hetkeä keksiä vaihtaa villojaan, kuin maailmanvoittaja näyttelyn alla. Eihän se pohjavillan pois lähtö niin ressaa, kun Kassulla kuitenkin on rakenteeltaan hyvä turkki ja pysyy pystyssä, vaikka olisi hieman vähemmänkin pohjavillaa. Mutta kun se veti kaulurin ja persvillan vanhaksi kuivaksi käppyräks.

Karva taistosta lisää jäljempänä. Lähdetään taas viikkoa pyörittämään ihan alusta asti järjestyksessä.

Viikko sitten lauantaina käytiin oikein yökyläilemässä Letkulla. Alku ilta taisi olla Kassun mielestä sieltä jostain, kun joutui velipoika Iwanin kanssa tarhassa olemaan. Illan aikana kuultiin varmasti kaikki Kassun ja Iwanin ääni alat. Kassun riemulla ei ollut rajaa, kun pääsi Iwanin siskon Jelenan kanssa riehumaan. Illalla varmaan neljä tuntia painoivat yömyöhään ja aamulla heti kuuden aikoihin takaisin pihalle leikkimään.
Kassu oli jotenkin väsynyttä poikaa seuraavat kaksi päivää, kun oli niin kovin leikkinyt Jelenan kanssa ja sisällä pyörähtäessä täytyi viihdyttää kolmen Hoon koplaa.

Keskiviikkona sitten olikin aksa koulutus.
Valmiiksi jo sain huokailuja, kuinka kivinen tie meillä on edessä, kun pienen kessun rääpäleen kanssa joudun maxeissa kamppailemaan belgejä ja bordereita vastaan.
Tämä käsitys rapisi pian pois, kun Kassu otti ensimmäisen liikkeelle lähdön. Kouluttaja vain huokaisi -Mikä vauhti, vähänkö makeeta, hienoo. No minä se olin niin kangistunut kuukauden tauon aikana, et myöhässä oltiin ja raikkaasti. No enemmän ohjaustekniikka treeniä tuo olikin ja paljon sellaista jota ei oltu aiemmin niin tehty. Pari kivaa ohjaus kuvioo pääsi koti treeniin asti, joiden nimiä en vain kuollakseni muista. No toinen niistä on kuitenkin sellainen, et siinä voi tehdä "mudi huiskautuksen" tai sen mitä me treenattiin. Toisaalta hulluna ihmisenä ajattelin kotona kokeilla ymmärtäiskö Kassu tuon "mudi huiskautus" ohjauksen. Saattais toimia Kassulle ja ohjaaja pääsee käsiensä kanssa paljon helpommalla.
Kassu kyllä veti treenit ihmeen hyvällä vireellä, vaikka kuuma oli. Pysyi jopa koko treenin hanskassa, jos ei pieniä kiemuroita oteta huomioon. Kouluttaja toivotti onnea ja menestystä jatkoon. Kassu kuulemma on tykki. Vastaa hyvin ohjaukseen ja oppii nopeasti. Eli oma tulkinta: Kassulle vahvistusta ja itselle hinkkausta, jotta saa asiat uppoomaan päähän.

Torstaina olikin torstai treenit taasen. Tällä kertaa ihme kyllä jäävissä istuminen ja maahan meno onnistui, kun kokeiltiin muutaman kerran. Rivissä paikalla makuuta ja vieressä nuori koheli seisoja narttu, jonka kanssa olis ollut niin kiva temuta. Seuruuta ja pysähdyksiä porukkana. Henkilöryhmää hieman eri variaatioina. "Tuomarin tervehdys". Tuomarin tehvehdyksessähän ei periaatteessa ole mitään uutta, paitsi se että joutui istumaan sivulla. Hienosti kaikki meni olosuhteisiin nähden ja tällä kertaa jopa mentiin henkilö ryhmässä reippaasti läpi, ohi yms. Loppuun vielä otettiin extra vaikee paikalla makuu. Tässä Kassu kyllä oli kytkettynä, jotta olisin päässyt heti puuttumaan. Häiriöö oli ties mitä... tänne huutoja, vislausta, vinkulelun vingutusta, leikkiviä koira, juoksuun tulevaa narttua yms. Vietereiden nokassa Kassu oli, mut ei lähtenyt.

Sitten päästäänkin turkki ongelmaan. Perjantaina koitti pesu ja föönaus uusien aineiden voimalla. Aiemmin viikolla käytiin hakemassa Leilalta ja Mikalta Kassulle pesuaineet. Nyt kun ei ole näyttelyitä, kun vasta se maailmanvoittaja, niin uskalsi kokeilla jotain uutta. Mukaamme tarttui Espana Silk sarjan Silk all natural proteiini antiseptinen shampoo, hoitoaine ja topical spray + Silk all natural proteiini detangler -suihke.

Jo pesu vaiheessa pystyi havaitsemaan turkin muuttumisen. Ennen föönausta kun vielä lisäsin varsinkin ongelma kohtiin suihkeet niin avot.

Föönauksen jälkeen, ennen kuin viimeisteltiin.

Turkki ei lässähtänyt, mutta kuivat korppu kohdat pehmeni ja selvisivät huomattavasti helpommin (kuiviin kyllä laitettiin enemmän aineita).

Viimeistelyn jälkeen

Viimeistelyn jälkeen

Nyt ollaan ongelma kohtia pari päivää hoidettu suihkeilla ja aamulla ei tarvitse kuin nopea kammalla näyttö, niin rypyt oikenee. Extrana turkki ei mene enään niin solmuun ja väri kirkastui ihan tajuttomasti. Kauluri ehkä vielä tarvitsee toisen pesu käsittelyn, mutta se olikin niin törkeen kuivassa kunnossa ja pää tarvii pestä, kun nyt korvien välissä näkyy pestyn ja pesemättömän raja. Niin ja aineiden plussana vielä... auttaa ainakin meikäläisen aurinkoihottumaan. Ihanuutta kun ei aurinkoisen päivän pääteeksi tarvi raapia käsiään verille.

Seuraavana päivänä suihkeiden laiton jälkeen.
Onhan tuota karvaa lähtenyt Kassusta, mutta nyt taidetaan olla voiton puolella karvanlähdössä. Vielä pari kuvaa alkuvuodelta, jossa oltiin tähän astisista turkeista tuuheimmassa kunnossa.


1.2.2014
18.1.2014

Perjantai iltana mentiin katsomaan ensimmäisen kerran Suloa Kassun kanssa. Sulolla oli vauhti päällänsä ja kamera ei pysynyt perässä. Mun paskaset kengät oli niin ihanat ja avaimet, kun roikkuvat kivan narun päässä. Tämän kaiken riehumisen jälkeen, kun Kassu pääsi Suloa tervehtimään, niin Sulo ei enään jaksanut kuin sähistä ja laittoi syliin nukkumaan.


Mihin se kissa ennätti jo katoamaan???

Tänään sunnuntaina mentiin heti aamusta Suloa tervehtimään. Ensiksi Sulo päätti sähistä ja räkiä Kassua. Kassu kun malttoi jäädä makaamaan, eikä haukkunut niin Sulokin uskaltautui esille.

Kassu seurasi tarkkaan Sulon leikkejä.

 

Sulo leikki antaumuksella, kun huomasi ettei Kassu tee mitään.
Silti kyllä muistettiin sähistä, jos Kassu yritti tehdä liikaa tuttavuutta. Sulo sai tehdä tuttavuutta, mutta Kassu ei. Ja Kassuhan paineli karkuun, kun Sulo hieman sähähti,

 


Leikitäänkö yhdessä??

Mihin se nyt lähti??