Siirry pääsisältöön

Terveys ennen kaikkea.

Hullun tarvitsi kauemmin jännittää terveystutkimuksiin menoa, kuin tulosten tulemista. Tässä männä viikolla tuli käytyä Kassun kanssa virallisissa polvi, lonkka, kyynärä tutkimuksissa.

Omakoirasta kun katselin, kuinka Roope aikanaan on tutkittu, niin on saanut hullu odottaa tuloksia huomattavasti kauemmin. Roope on kuvattu 9.6 ja kuvat on lausuttu vasta 30.6. Tuohon vielä kun lisää postin hitaan kulkemisen, kun ensiksi on tullut maksulappu ja maksamisen jälkeen vasta viralliset tulokset postitse. Siinä on saanut suolirullalla odottaa monta pitkää viikkoa.
Kassun kohdalla ei edes ennättänyt tokenemaan tutkimus reissusta, kun tulokset jo oli kirjautunut jalostustietokantaan. Tutkimuksissa oltiin 5.5 ja seuraavana päivänä heti ennakkoon maksoin, niin tulokset pätkähti jo 7.5 tietokantaan. Polvien osalta kirjautumista varmaan saakin odotella, kun ne menevät etanapostilla.

Kassulla olisi vielä silmät edessä. Tarkkiin on aika varattu parin viikon päähän. Onneksi niistä kuulee tuomion samantein, eikä tarvitse odottaa virallista. 

Jos nuo luustolliset hommat jännitti, niin nyt jännittää silmät. Roopehan oli upea luustoltaan, mutta silmistä se vika löytyi. Roopella tosin nuorena oli terveet silmät ja vasta myöhemmin, kun silmiä peilattiin uudelleen niin tuli HC tuomio. No ei kai samalla ihmisellä voi kahta kertaa käydä samanlailla koirien suhteen. *Koputtaa puuta*

Palataampa Kassun luusto tarkkiin. 

Polvet ovat oikein hyvät ja niistä kuultiin kehuja, kuinka on nautinto kopeloida, niin ihanan tuntuisia polvia.
Tämän jälkeen sitten jäimmekin odottelee Kassun sammahtamista. Kassu pötkötti reporankana keskellä vastaanotto huoneen lattiaa tajukankaalla. Hoitajan pyrähteässä ovesta sisään Kassu oli sitä mieltä, että tuota ei tänne päästetä... tosin Kassun sakusammakko taktiikka etenemisessä ei tuottanut tulosta, kun jalat kauhoivat tyhjää. Röntgen hoitajalle ei juuri samanlaisia pultteja enään esitetty, kun lähdettin kuviin.
Itselle tämä oli ensimmäinen kerta, kun on noinkin pientä koiraa venyttämässä... en sitten tiedä kumpi on helpompi iso vai tuollanen tirriäinen... isommasta sentään saa kunnolla kiinni, eikä tarvi kurkotella, jotta yltää kyynäriin asti.

Ensimmäisenä otettiin lonkista kuvat. Karvan päältä ei niin vaan katsota, kuinka suorassa koira pöydällä on. Ensimmäinen kuva oli vain koe räpsy ja päin prinkkalaahan se meni, mutta kuvan nähdessään röntgenhoitaja huokaisten totesi -Sun koiralla on makeet lihakset. No neljännellä yrittämällä saatiin jo suora, tasapainoinen kuva, johon kuvat hyväksyvä lääkärikin oli tyytyväinen. Lonkissa ei kuulemma moitteen sijaa ja A/A lähtivät kennelliittoon saate sanoin -Ihme jos eivät tule samoina takaisin. No A/A ne tulivat.

Lonkat
A/A
Kyynärien kanssa sitten päästiinkin jo helpommalla. Kyynärätkin oikein kauniit ja 0/0 lähtivät ja samoina tulivat takaisin.

Kyynärät
0/0

Kyynärät
0/0

Terveystutkimusten viralliset tulokset siis ovat.
Polvet 0/0
Lonkat A/A
Kyynärät 0/0

Loppu maanantai päivän Kassu olikin kunnon darrassa. Pentuna kun hampaita vietiin, niin ei heräämisen jälkeen huomannutkaan, et jotain oli tehty. Nyt Kassu oli ihan maansa myynnyt ja pöhnänen. Vaikuttiko rauhoitus aine (eri kuin ensimmäisellä kerralla) vai lisääntynyt ikä??? No jaa eipä tiedä, mutta nyt ollaan taas jo virtaa täynnä.

Näin tarkkien ja tulosten jälkeen ei voi muuta sanoa, kuin -Anna lapsen leikkiä ja riehua vapaasti, kyllä se rajansa tietää, kun ei pakoteta tekemään.
Sillä kaikella toheltamisella mitä Kassu on tämän reilun puolitoista vuotta harrastanut, niin olisi voinut olla jotain jälkiä jossain, mutta ei. Kassu kessu sähköjäniksellä on mitä ilmeisimmin vahvat ja terveet luut.