Siirry pääsisältöön

Aikainen kevät vai myöhäinen talvi ja puusta kasvavaa karvaa..?!?

Kovin ne taas ovat talvea lupailleet... Jos pakkaset saapuu ja lumi pöllyää, niin se ei kuulemma ole takatalvi vaan normaali talvi?!? Kevät on kuulemma ollut aikainen ja on ihan normaalia, että tähän aikaan vuodesta tulee lunta; sanoo meteorologi. Joo varmaan normaalia tuo lumen tulo tähän aikaan vuodesta, mutta ei tää talvi kyllä ole ollut normaali.

Tuossa juuri katselin kuvia mitä tullut napsittua ja samalla katselin viime vuotisia kuvia. Esimerkiksi viime vuonna Impun synttäreiden aikaan on ollut kunnon hanget ja pakkasta. 2012 vuonna on ollut sen verran kova pakkanen, että Impun otsakarvatkin ovat olleet huurteessa.

Varmasti tästä vuodesta johtuen on melkein joka aamuiseksi seuraksi muuttaneet 5-8 kappaletta peuroja. Kohta ovat varmaan etutarhan portin takana, kun tuntuvat aamu aamulta tulevan lähemmäksi. No riittääpähän Kassulle aamutuimaan katselemista, kun seuraa peurojen touhuja 100-300m päässä.

Peurat eivät paljoa hätkähdä, kun Kassu pyyhältää ovesta ulos. Katselevat vain korvat hörössä, kun minä ramppaan eestaas kamerani kanssa.


Ainut joka saa peuroihin vauhtia on Imppu. Peurat joko eivät ymmärrä tai sit heillä on huono musiikki korva, mutta kun Imppu kajauttaa ilmoille aamuserenaadinsa, niin peurat saa jalat allensa.


On täällä muutakin tapahtunut, kuin peuran juoksutusta.

Tuossa viikko sitten käytiin Kassun kanssa aksa epistelemässä oman seuran kisoissa. Mölli makseissa pörhälsimme. Eka rata oli niin hyvä ja puhdas, jollei kakkos ja kolmos esteen välissä tapahtunutta lasketa mukaan. Rata olis mennyt hienosti alle ihanteen ja todennäköisesti nollana, jollei tuo kontaktieste hullu koira olisi bonjannut 1. puomia, jolle yritti epätoivoisesti kiivetä 2. sen jälkeen A estettä, jolla sitten kävi renuamassa niin, että yleisö sai nauraa. Itsensä nolaamista ja sircus huveja, siis jälleen tarjoiltiin. Tuolla temppuilulla saimme vitosen ja kympin + 3,4 s yliaikaa. 
Toinen rata sitten meni rutkasti alle ihanteen, mutta ohjaajan alkoi vaan puhti loppumaan jaloista ja tuli typeriä virheitä pelkästään sen takia, että olin auttamattomasti myöhässä.
Tosin tulihan tuo 23 vai 24 estettä ja 160m pitkä rata juostua useamman kerran, kun ekaksi purettiin hieman kisaavien rataa ja möllirata kuntoon, juosten näyttäjän perässä numerot paikalleen, rataan tutustuminen ja sitten vielä pari kertaa täpöllä pinkoen koiran kanssa.... eli onkos mikään ihme, et alkoi puhti loppumaan. Olihan tuossa toisessa radassa sentään etenemis nopeus meillä 3,13m/sekunnissa, vaikka puhti alkoi loppumaan.
No ei me sentään ihan tyhjin käsin/tassuin jääty, kun tuomari antoi meille kannustuspalkinnon... tai siis Kassulle antoi, kun joutuu sietämään tämmöistä ohjaajaa, joka ei pysy edellä saatika perässä. Kassun kanssa tehtiin palkinnon suhteen tasajako ja sovittiin, et Kassu saa hauhau herkut ja minä suklaa patukat.

Alla vielä Heidi ja Erkki Nikulan yhteistyö kuvia Kassusta episten jälkeen. Vuoro vedoin toinen kuvasi ja toinen toimi houkutuslintuna.

Kuvaaja Heidi & Erkki Nikula

Kuvaaja Heidi & Erkki Nikula

Tänään tuli tehtyä kevät siivousta tarhoihin. Tänä keväänä ei ole kottari paskarallia, kun on saanut hyvin keräiltyä jätökset pois. Männä vuosina, kun niitä on tupannut jäämään hangen uumeniin ja näin kevät aikaan ne ovat alkaneet ilmoittelemaan olemassa olostaan iloisina läjinä hangessa. Tuo siivous oli kyllä enemmän extreme laji näillä myrsky lukemilla. Kassun tarha oli täynnä höyhennetyn kevytpeiton jäämistöä ja nehän tykkäsivät lentää karkuun, kun ruopaisi ne maasta irti. Jätös kikkareet tahtoivat pyöriä ties minne, kun juuri ämpäriin kippaamis hetkellä tuuli tarttui lapioon ja viskaisi kikkareet hutiksi.
Samalla kun siivoilin tarhat, niin tuli myös oiottua mökkien vällyt. Impun mökkiä järjestellessä silmään osui karvakasvusto. Kuinkan monella kasvaa lautaseinästä koirankarvaa???