Siirry pääsisältöön

Vuosi 2013

Menoa ja vilskettä on tähän vuoteen mahtunut. Paljon iloisia tapahtumia, mutta myös niitä surullisia.

* Kassun vuotta jo synttäreiden aikaan kasasin nippuun, mutta paljon on sen jälkeenkin tapahtunut. Tulos puoli painottuu näytelmiin. Aikomuksena oli käydä aksa epistelemässä loppu vuodesta, mutta aina juuri silloin oli muuta menoa, kun olisi ollut lähiseuduilla kisoja. No jos tämä asia korjattaisiin ensi vuonna ja päästäisiin jonnekin muuallekin epistelemään, kuin oman seuran kisoihin.

Kaiken kaikkiaan vuoteen 2013 mahtuu:
14 mätsäriä, joista yksi yli vuotiaana
10 näyttelyä, joista kaikista sijoitus ja niistä 8 erillä, joista kaksi voittaja näyttelyistä => näistä lisää edempänä.
3 aksa epikset, ne seuran mestaruus kilpailut.
Paljon jälkiä, vaikkakin jälki harrastus on saanut antaa tilaa aksa harrastukselle harmittavan paljon. Toivottavasti tämäkin asia korjaantuu, kun keväällä alkaa illatkin valostumaan.
Reissaamista, kyläilyä, banzai hyppyjä ja vaarallisia tilanteita.

* Impun vuosi on ollut tasaista "lorvimista". Reissattu jonnin verran seuraherran roolissa. Muutamat Kassun ajamat jäljet käyty korjaamassa pois. Yletöntä herkkujen syöntiä ja ainaista laihduttamista. Kesä tuppaa kerryttämään Impulle aina pelastusrenkaan vyötärön ympärille... liekö kuumuudesta ja laiskuudesta johtuvaa vai kenties niistä kaikista kodasta kannettavista herkuista.
Impun sisarusparvi on tämän vuoden aikana harventunut puolella... no ei neljästä montaa oteta. Olga ja Leo siirtyivät vehreämmille laitumille. Olga sairauden ja Leo tapaturman tähden. Mustaa huumoria, kun omataan ja hieman kieroutunut huumoritaju kun on, niin todettiin että nyt on kaksi pahaa jäljellä... Iwan ja Jelena. Nuo pentueen pahansuopaisimmat ärripurrit, joilla päivän hyvä mieli riippuu auringon kulmasta ja tuulen suunnasta.

* On laumaan tullut uusiakin persoonia. Reino poika, joka laittaa huushollin alta nanosekunnin sekaisin, leluhiirensä perässä juostessa. Reino varmasti tulisi Kassun kanssa toimeen, jollei Kassu haukkuisi niin kovin Reinoa. Reino asustaakin naapuri talossa.

* Sen sijaan on laumasta poistunukkin jäseniä. Misse tuo peltojen kuningas taisi kohdata vastustajansa ja vahvemman sellaisen, kun sille reissulleen jäi. Ei tainnut Misse ymmärtää, että ikäkin alkaa painamaan, kun kolmetoista oli jo plakkarissa ja silti elvisteltiin kaikelle, joka hänen reviirilleen osui.

* Palataampa muutama viikko taakse päin. Monelle vuoden kohokohtaan, jota odotetaan vuoden verran eteen päin. Meille tämä ei nyt niin kohokohta ollut, mutta mukava näyttelykauden päätös, josta saimme ihan kelpo tuloksetkin. Nimittäin 14 ja 15 joulukuuta suuntasimme kumpaisenakin aamuna nokan kohti Helsinkiä.
Jäi nämä kaksi päivää kuitenkin hyvin muistiin. Lauantai aamuna puuhellassa tuli räiskyen, aggrekaatin pihalla huutaessa hoosiannaa ja minä sisällä työvalon loisteessa hiuksiani laittaen, kun ei sähköä tullut valtakunnanverkosta. Ja sunnuntai aamun matka taitettiin helsinkiin armottomassa lumipyryssä, jonka jälkeen ei sitten olekaan näkynyt lunta.

Mikä se suuri "kohokohta" sitten oli... no vuoden 2013 voittaja näyttelyt.
Lauantaina olimme Pohjoismaiden voittaja näyttelyssä. Kahdeksasta junnu uroksesta taistelimme tiemme hienosti kolmansiksi luokassamme. Monta kovaa luuta jätimme taaksemme. Kassu totuttuun tapaan höselsi kehään mennessä ja juuri, kun tuomarin piti koskettaa niin Kassu käännähti. Ilmeisesti tuomari tulkitsi tämän arkuudeksi tai joksikin, kun pyysi samantein namia. Ei olisi kannattanut polvistua Kassun eteen namit kädessä... no saipahan tuomari naamapesun ja muutaman pusun kaupan päälle. Eipä tuo tainnut tuomari haitata, kun luonne kehuttiin erittäin mukavaksi.
Sunnuntaina olikin edessä Suomen voittaja näyttely. Tällä kertaa oli seitsemän junnu urosta ja hienosti nostimme yhdellä sijalla tulostamme lauantaista. Sisäpiiri vitsin tietävät, niin ymmärtävät miksi jäi saamatta sa hameen mitalla. Sunnuntaina emme sentään ihan yksin joutuneet/saaneet edustaa Waatalaisia, kun Sumu (W.Dablia) oli myös mukana karkeloissa. Niin ja ei passaa unohtaa Darmaa (W.Darmera) hajuna Pirkon puntissa.

Onneksi kehien laidalla on aina niitä, jotka napsivat kuvia niin saa itsellekin niitä. Itse kun on vaikeaa olla kehässä ja laidalla yhtäaikaa.

Nordic winner 2013
Jun Eri3
Kuvaaja Tapani Kolehmainen

Winner 2013
Jun Eri2
Kuvaaja Outi Arola

Winner 2013
Jun Eri2
Kuvaaja Outi Arola


Menestyksekästä vuotta 2014
Toivovat
Kassu, Iwan, Reino + palvelusväki