Siirry pääsisältöön

Onko mätsärit kaikille koirille tarkoitettu harjoittelu paikka vai saako sinne osallitua vain kotisessut?

Onpahan taas käyty mätsäreissä........ kai näin voi sanoa.

Lauantaina käytiin Somerolla ja sieltä vesisateessa saatiin pentujen punaisten 3. Ei paha ja vesisade kas kummaa ei Kassua paljoa haitannut.
No Sunnuntaina oli vuorossa Forssa. Piti vain käydä pyörähtämässä, mutta ensinnäkin aloitus jo kesti kesti ja kesti. Vihdoin kun kehät saatiin pyörimään niin kehän tahti ei päätä huimannut. Aikaa varmaan meni reilu 5minuuttia per koira, paitsi meillä. Jokseenkin tästä mätsäristä jäi paljon hampaan koloon ja sai taas mietityttämään mikä on mätsärin tarkoitus ja millä perusteella tuomarit sinne valitaan ja kuinka ne ohjeistetaan?!? Tämä kaikki lyhyesti ja ytimekkäästi... suussa maistuu paska tämän reissun jälkeen.

Tosiaan jos aloitetaan ihan siitä parikilpailusta... Sininen pätkähti ihan sen takia, kun joku muu oli jo saanut sinisen, niin meidän parille täytyi antaa punainen?!? Melkein kolmestakymmenestä pennusta me olimme ainoita, jotka eivät juosseet yksin edestakaisin ja ympäri. Sinisten kokoomassa päästiin kuuden parhaan joukkoon, kun sinne tarvi saada vähän karvojakin ja sieltä saimme kävellä ulos, kun osataan esiintyä ja meillä on kirkkaammat pokaalit silmissä?!? Meistä kuulemma kuullaan vielä virallisten kehien puolelta.

1. Eikö mätsäriin juuri pitäisi palvella sitä, että saa mennä koiransa kanssa harjoittelemaan esiintymistä ja onko se väärin, jos koira sillä kertaa antaa parastaan ja yhteistyö sujuu loistavasti?
2. Eikö mätsärin tarkoitus ole mitata koirakon yhteistyötä ja jos se on hyvää, niin siitä palkita, eikä potkita ulos "ns. kotisessujen" tieltä pois? Ilmeisesti tästä päätelle Kassu ei ole mikään kotisessu, vaan tulevaisuuden maailmanluokan multibisvoittajavalio, hieman kärjistetysti sanottuna.

Kehänauhojen ulkopuolelta kuultuna myös kahden koiran esittäminen ei kannata. Jos kerta toinen koira on saanut punaisen, niin voi sinisistä kävellä pihalle, kun kerta toisella koiralla on jo punainen?!? Mitä jos se toinenkaan ei pärjää, kun sillä toisella on jo sininen nauha?

Tuloksella ei ole painoarvoa ollenkaan tässä tapauksessa, vaan eniten siellä hampaankolossa juimii tuomari käyttäytyminen ja se kun kilpailijoita ei arvostella samanvertaisina. Ehkä mekin olisimme halunneet harjoitella yksilöliikkeitä samanlailla, kuin muutkin. Harmi vaan, että tällä kertaa kehävalmistelut menivät nappiin ja Kassu veti jo ensimmäisellä juoksu kierroksella hemmetin hienosti pää ylhäällä ylvästä ravia ja otti seisotukseen asennon heti ensimmäisellä pysähdyksellä, jaksoi seistä auringon paisteessa välillä katsahtaen naapuri kehään mitä siellä tapahtuu ja se meidän ongelmahäntä pysyi ylhäällä.

Jos joskus suinkin olen päättämässä, johonkin mätsäriin tuomareita, niin kyllä katson tarkkaan ketä sinne otetaan ja mielellään vielä sellaisia, etteivät ole paikkakuntalaisia. Ei se auta, vaikka kuinka tuomari ylistää keskellä kehää kaikkien kuullen ja sen jälkeen viskaa pellolle, kun olet parhaasi antanut. Paska maku siitä jää suuhun ja monelle se saattaa jäädä loppuajaksi, eikä tule toista kertaa.

Ehkä me sitten jatkamme harjoittelua omissa piireissämme ja virallisissa näyttelyissä... vitsi vitsi... Prkl me ei luovuteta, kun kerta mätsärit on halpa paikka harjoitella, suht näyttelyn kaltaisissa olosuhteissa. Tosin jatkossa katsomme paikkamme huomattavasti tarkemmin ja vaikka olisi naapurissa kilpailut, niin me emme osallistu, edes kannatus mielessä, jos on pienikin kutina mollatuksi ym. tulemisesta. Se on ihan sama, vaikka olisi viimeinen, kunhan saa tasavertaisen kohtelun.