Siirry pääsisältöön

Kolmen viikon tiukka näytelmä turnee sai huikaisevan päätöksen.

Turneemme alkoi Hämeenlinnassa 29.6 sateisessa säässä. Samalla myös polkaisimme viralliset luokat käyntiin.
Tuomarina oli Esa Ruotsalainen ja kaamea "pottupelto" pohjana. Kassulla muutenkin tahtoo olla ongelmana nenän vienti maassa ja asiaa ei todellakaan helpottanut ensimmäistä vuotta ruoholla oleva kostea pelto, jossa oli edellisvuoden korretkin tallella.
Saimme Erittäin hyvän (Eh) ja olimme junnu luokan toinen. No emme suinkaan huonolle hävinneet, kun junnuluokan kilpakumppanimme oli lopulta rodun paras (Rop).
Waatan Deekkosten Kassu ja Sumu eivät menestyksellä päässeet juhlimaan, mutta silti leirimme oli iloa täynnä kun Cara toi leiriimme Vsp:n ja sen viimeisen sertin, jolla valioitui Suomen muotovalioksi.

Turnee jatkui heti seuraavana viikonloppuna Karjaalla 7.7. Siellä menimme tuli hännän alla varaamaan teltta paikkaa ja jäimme odottamaan Darmaa.
No ei tälläkään kertaa Deekkoset päässeet juhlimaan. Tuomarimme Harto Stockmari oli tiukalla tuulella ja kaikki paikalle tulleet junnuluokkalaiset (3kpl) saivat Erittäin hyvän (Eh). Kehään tuli vaan hiukan kiire, kun edestämme oli jäänyt pois pentu uros ja uroksista puuttui muutenkin 1 kpl avoimen sekä veteraani luokan kilpailijoita. No Kassu paransi tulostaan ollen junnuluokan ensimmäinen ilman kilpakumppaneita ja Darma taasen startasi viralliset hienosti ollen junnujen ykkönen, jättäen kilpakumppaninsa kakkoseksi.
Tästä näyttelystä täytyy mainita Kassun upea esiintyminen ja se ettei se väistänyt tuomaria, vaikka sillä oli lierihattu päässä ja kopeloi todella tarkkaan ja pitkään.

Turneemme huipentui Hyvinkäälle 14.7. Siellä oli oikein Waata miitinki, kun paikalla oli Deekkosista Kassu ja Darma, Deekkosten äiti Bella sekä täti Luna ja sulotuoksuja jättävä Cara.
Ei voi muuta sanoa kuin hieno päivä, vaikka armottoman paahtavan kuuma keli olikin. Kassun esiintymiseenkin täytyy olla tyytyväinen, koska se olisi voinut heittää tuossa helteessä täysin lekkeriksi.
Waatan kauneus jyräsi ja kaikki saivat erinomaisen (Eri). Lisäksi vielä Kassu, Darma ja Cara saivat Sa:n ja Cara oli Pn2.
Kassu todellakin yllätti Eri Sa yhdistelmällään ja minä vielä leijuin onnessani kehän laidalla tajuamattani, että veteraani uros sai vain Erin eli me olimme Paran uros ja saimme ensimmäisen sertimme. Olisimme tosin saaneet sen, vaikka olisimme olleet kakkosia.
No ei auttanut kuin odotella nartut ja mennä vielä Rop kehään, jossa sitten esitimme varmasti päivän parhaimmat kessukehän moovit. Kassuhan hullaantui täysin, kun tuomari maiskutti sille ja siltä seisomalta se yritti pussata tuomarin päästä varpaisiin. Tämän huumaavan ihanuus kohtauksen ansiosta saimme Vsp:n, mutta ei haittaa, parempi ja fiksummin käyttäytyvä vei Rop:in.
No ei tämä kehässä pyöriminen vielä tähän loppunut. Kun kerta poppoollamme meni niin loistavasti niin pääsimmen vielä kasvattaja luokkaan esittämään ryhmän. Kassu seisoi vapaassa seisotuksessa kaihoisasti eteensä katsoen, kun siellä ovat ne ihanat sulotuoksuja jättävät Cara ja Darma. Onneksi välissä oli tylsääkin tylsemmän tuoksuinen Luna täti. No eipä tämä meidän ryhmä rämä vienyt voittoa vaan olimme kakkosia, mutta Kunniapalkinnon kera.
Vielä kun arvostelua hain tuomari pöydältä niin Kassu kävi tuomarin pussaamassa ja esittämässä moovit ja tuomari senkun ihasteli kuinka energisen avoin Kassu on.

Hyvinkää 14.7.2013
Jun Eri1 Sa Pu1 Sert Vsp