Siirry pääsisältöön

Näytelmiä, lääkäreitä ja makeita nauruja.

Tulipahan taasen käytyä näyttelyssä. Viimeinen kerta, kun viitsin Kokkoselle vaivautua, jollei sit ihan naapuriin tule ja ilmaiseksi pääse.

Eipä taida herra luonnetta arvostaa, kun koirat saa kehässä tehdä mitä lystää. No eipä sillä ole edes yhden suuntaista linjaa millä arvostella ja koirien tulee olla lähempänä luurankoa, jotta ovat tarpeeksi laihoja hänen mieleensä. Ei sillä, etteikö Roope olis vähän tuhdissa kunnossa, mutta kun Roopen kilpakumppani vetskuissa sai eh:n lihavuuden takia ja sillä tuntui ihan oikeasti kylkiluut. Olisit muuten ihan pakko käydä kokeilemassa Colan kyljet, kun kuulin syyn eh:n.

Vertailun vuoksi laitan kesäänkuun alussa saadun arvostelun ja nyt saadun. Onhan niissä pari kuukautta eroa ja koira on yhdeksän vuotias veteraani sentään ja pari kiloa laihtuneena (lukekoon ken mitä tahtoo). Lihavoituna on arvosteluissa ristiriitaiset kohdat.

Arvostelu 20.8

Kookas. Erittäin hyvä tyyppi. 9v. veteraani uros, jolla on oikea rungon pituus ja raaja pituus. Hyvin kulmautuneet raajat. Hyvä selkälinja. Erinomainen ilme. Yhdensuuntaiset kallon ja kuonon linjat. Oikean kokoiset, mutta hieman leveäasentoiset korvat. Leikkaava purenta. Liikkuu hyvin, hyvällä askelpituudella. Hyvä karvanlaatu. Varma rauhallinen käytös. Kivekset poistettu, josta todistus esitetään. Hiukan tukevassa kunnossa. Tulos Eh.

Arvostelu 5.6

Kauniisti harmaantunut veteraani uros, joka esitetään tukevassa kunnossa. Hyvä rungonpituus ja raajakorkeus. Niukasti kulmautuneet raajat. Hyvä ylälinja. Kallon ja kuonon linjat ei aivan yhdensuuntaiset. Leveä asentoiset korvat. Kaunismuotoiset, keskiruskeat silmät. Tasapurenta. Kivekset poistettu, josta todistus. Liikkuu ikäisekseen erittäin hyvin. Hyvälaatuinen turkki. Ystävällinen käytös. Tulos Eh.

Tästä jokainen päätelköön mitä lystää.


Mitäs muuta tänne kuuluu.

Tsäkurin kanssa käytiin perjantaina tervehtimässä Evaa. Syynä oli kummallinen ihottuma/ rupi kirsussa/ kuonossa. Syynä tälle epäiltiin allergiaa jollekin itikalle tai infektioo. No sitä nyt hoidetaan Canofitellä, jolla nenää voidellaan kahdesti päivässä. Vaikkei ole kuin pari päivää mennyt, niin näyttää nenä paremmalta. Ainakin ruvet ja karsta ovat ruvenneet irtoamaan. Tsäkurin menoa ei nenä mitenkään haittaa.

Hieman ruvet näkyvät ensimäisessä kuvassa. Nyt jo nenä nätimmän näköinen, eikä ruvet niin selkeästi erotu.


 

Iwan ja Misse ei ole tällä kertaa saaneet mitään erikoista aikaiseksi. Iwan nassuttaa heiniä tyytyväisenä ja Misse ravaa sisään ulos sisään, kun ei tiedä kummassa olisi parempi.