Siirry pääsisältöön

Bilekausi jatkuu (osa 3)

Mitä elämä olisikaan ilman yhtä vaaleaa, sadekautena ruskeaa, ojan penkkaa tuhnuttavaa, kaiken syövää ja maistavaa, itsepäistä ihmisenmieltä joka on pata laiska duracel pupu, jonka ikää monikaan ei usko todeksi.

No kukas muukaan tämä vastakohtien vastakohta voi olla kuin ikinuori 11 vuotta  täyttävä Nauravapoika, sydänten murskaaja ym. monenmoisilla lempinimillä tunnettu vanha herra Tsäkur.

Ja eikun kuvaa kehää meidän "nuorikosta".


Tämäkin onnistunut otos meidän kuvauksellisesta papasta vaati melkein kuvaajan varpaiden kastelun kylmään ja limaiseen oja veteen. Yöäääk.  Mutta se kuva onnistui kuitenkin.

Samaisessa yököttävässä ojassa pappa tykkäsi mennä tuhnuttaa (mitä iljettävämpää vettä sitä hauskempaa).


Melkein koko koira hukkui ojaan.. tai no ainakin siellä olleen heinän sekaan. Kyllä tuo vaalea tupsukka on pappa, eikä suinkaan jätti kokoinen voikukka.

No kun kerran pappa on niin kuvauksellinen, niin niitä epäonnistuneitakin otoksia tuli tusinakaupalla.


Tuo papan ikä kyllä jaksaa monia ihmetyttää. Juuri pari viikkoa sitten eränkin tuttu kävi pihassa pyörähtämässä. Koirista kun tuli juttua niin hän silmät pyöreänä totesi, "Onko tuo vaaleampi vanhempi. Minä kun luulin että se on nuorempi".

No tämä ei kyllä jää viimeiseksi, joka luulee pappaa nuoremmaksi ja miksei luulisikin, kun pappa tulee neljäjalkaa ilmassa vastaa, namia saadessa heitetään melkein volttia ja kaikki steppikuviot ehditään esittään muutaman sekunnin aikana. Iwan kun taas aidan toisella puolella istua tönöttää ja kattoo taas toi yks tuhlaa energiaa aivan turhaan. Oikein innoissaan Iwaninkin etujalat alkaa tanssaamaan, mutta ei se pappaa voita.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mutta on täällä sentään muutakin tapahtunut kuin bileitä bileiden jälkeen.

Misse löysi uuden matkustusmuodon.


Kahvipusseista punottu kori on herran mielestä loistava kantokoppa. Vielä kun herra pysyis siellä niin kauan että saisi sen pyörän taakse koriin laitettua niin päästäis fillarilla liikkumaan, ilman että toinen matelee pyörällä ja toinen ravaa neljällä tassulla kuin viimeistä päivää.

No jos kissa kulkee kierrätys kopassa niin linnut munii uusio käyttö materiaalista tehdyssä pesässä.


Tällainen löytyi puukasasta. Kuvaushetkellä pesässä oli vasta yksi muna, mutta jälkeen päin sinne oli ilmestynyt vielä kolme lisää.

Hienosti on käytetty poikien villat hyödyksi.

Täällä päin taitaa olla monella pikku tirpalla lämpöinen pesä, kun kauaa ei ehdi poikien tarhassa karvat leijailla, kun niitä on jo joku roudaamassa johonkin suuntaan. Tosin näistä kahdesta villantuottokoirasta lähtee niin paljon villaa ettei lähitienoon linnut millään saa kaikkea käytettyä pesiinsä.

Oikein aurinkoista kesän alkua.. muutaman viikon kuluttua biletys jatkuu osalla 4. joka myös on samalla tämän vuoden päätösjakso.