Siirry pääsisältöön

Vuosi 2010 ja pään raapimista

No ei ole tämäkään vuosi lähtenyt vauhtiin kaikkein parhaimmalla tavalla.

Mutta jos aloitetaan ihan alusta, kun kaikki meni vielä niin kuin oli suunnitellut.

Alkuvuodesta pojat saivat viikon verran olla hoitokoirina. Imppu oli mumminsa luona kiukuttelemassa, kun joutuu yksin olemaan pihalla ja on niin kauhee nälkä ettei edes pisille muista mennä ym. ym. mitä nyt mummin hermojen kiristämiseksi voisi keksiä.

No Tsäku oli kotihoidossa ja oli nauttinut täysin rinnoin 10 tähden huolenpidosta. Hoitoviikon ajaksi kun sattui suomeen vielä paukkupakkaset, eikä Tsäkulla ollut edes kunnon talviturkkia niin sai extra hemmottelua ja paapomista. Herra suoritti päivän tarha ulkoilunsakin kahdessa erässä ettei vaan vilu pääse yllättämään.

Roope nyt on tursunnut kuin pullataikina, kun on ollut kylmää ja herralla epäiltiin kusitulehdusta vuodenvaihteessa niin eipä olla edelleenkään tehneet yhtään mitään.

No tästä Roopen kusitulehduksesta aasin häntä, kun mikään ei mene niin kuin suunnittelee.

Ensimmäisenä saadaan Roopen kanssa haudata veteraani näyttely haaveet, kun siltä lähtee pallit eturauhasen takia. No onneksi ne sertit oli saavutettu jo, mistä joskus uhosin et ne hommataan, muuten olis tarvinnu kehitellä valekilluttimet.

Tsäku taasen on aiheuttanut päänvaivaa, kun se ei ole suostunut menemään sisälle.. olis vaan tarhassa.

Ollaan raavittu pää ja sormenpäät verille, kun on mietitty mistä se voi johtua. Päätettiinkin jo et se on varmaan vaan nää kelit, kun ilmat lauhtu niin sen mielestä on kiva olla ulkona. Mut eilen tais tulla väläys.. se onkin kai lämpöpuhallin sisällä jota herra on pelästynyt. Älkää kysykö miten, ei sit niin pienintäkään hajua. Mut eilen kun yritin herraa saada koppiin niin väisti selkeästi puhallinta ja sen jälkeen tepsutti koppiinsa vauhdilla.

No ei tässä kaikki. Toivottavasti loppu talvi olis lämmin. Imppu alkaa pahaenteisesti tiputtamaan villojaan. Jos kovin pitkään kylmät jatkuu niin sit saa aloittaa Impun kanssa saman leikin mitä Tsäkun kanssa oli alkuvuosi eli sisään, ulos, sisään, ulos jne...

No jos koira pojat aiheuttaa pään vaivaa, niin tämä yksi peltokuningas aiheuttaa siivottavaa ja pakonomaista korvatulppien etsintää. Matot on tuhannen tuusan rullalla, lattialla olevat tavarat saa kyytiä ja huudetaan kurkku suorana tylsyyttä ja niin sanottua yli lihavan kissan nälkää. Kylmä ilma kun on niin Misse ei viihdy pihalla, mutta sisällä ollessaan se tylsistyy ja alkaa kiukuttelemaan. Usein herran saakin väkisin kantaa pihalle tarpeilleen. Hän kun tekee vain pari kertaa vuodessa pakottavan tarpeen kohdatessa laatikkoonsa tarpeensa.

Mutta jos menisi sen peltojen kuninkaan pelostamaan lumipyryn armoilta.

Aurinkoista loppu talvea kaikille.