Siirry pääsisältöön

Mitä tänne kuuluu

No ihan hyvää, mutta kiireistä alkukesää.

Roopen kanssa tuli pyörähdettyä Paraisten näyttelyssä ja tuomari lateli kummallisuuksia. Paraisilla oli myös ensimmäinen kerta, kun näin että belgejä mitataan. Roopen selkäänkin (kas kummaa) napsahti mittatikku. Tuomari sanoi Roopesta et ei oo ylikorkea, eikä lihava, mut se on liian iso ???? Siis miten liian iso???? Roopella ei myöskään ole tarpeeksi lihaksia peräpäässä.. Mä vaan kysyn millä lihaksilla tollanen vajaa 30 kg rontti seisoo takajaloillaan ilman et ottaa etutassuilla mistään tukea.

Tsäkur se myös kauhistutti belgi ym.  ihmisiä rähjäämisellään (päätti ilmoittaa kuka on kulmakunnan kingi). Tosin näyttely paikalla herra ei päässyt ihan turvallisuus syistä. Tsäkur oli myös saanut kehuja ulkonäöstään tuomarilta, joka olisi arvostellut kaukkarit ja keskarit lauantaina, mutta niitä ei ollut yhtään paikalla. Lyhykäisyydessään tuomari oli sanonut et on näyttävä/hieno uros, mutta pieni miinus puoli on korkeus, saisi olla hieman korkeampi.

No tuo näyttely oli mikä oli. Muutenkin siellä oli niin hiton nihkeä ilman ja kuuma. Niin ja halus joku kultsujen omistaja ihan väkisin syöttää koiransa Roopelle. Minä roikotan Roopea kaulapannasta ilmassa, kun eukko vaan kattelee, kun Roope rähjää ja sen eukon omat koirat nuuskii Roopen mahanalusta. Muutenkin sen kolme koiraa huinivat pitkällä remmillä siellä sun täällä ja useampi sai nostella koiriaan ilmaan, kun se kulki ohi. Tämän edisodin jälkeen Roope olikin jokaiselle ohi kulkijalla hampaat irvessä. Fiksut teltta ihmisetkin olivat laittaneet telttansa ainoaan varjoisaan paikkaan ja muutenkin paikka oli ihan pussi, kun ainoa missä pystyi kävelemään oli kehien väliset käytävät (rauhoita tuossa sit koiraa).

No ei me pelkästään näyttelyyn lähdetty, kun Paraisille mentiin (itseasiassa mentiin näyttelyyn, kun Paraisilla päin semmoinen nyt keväällä oli). Alkuperäinen tarkoitus oli mennä Tsäkurin kanssa kyläilemään. Tsäkur se nautti täysin rinnoin kyläreissusta ja samalla hän näki ensimmäisen suomen koira tuttavuutensa. Tsäkur olisi halunnut niin kovin leikkimään ihanan Felicia tyttösen kanssa, mutta ei kuitenkaan päästetty vapaaksi riekkumaan, jos tulisi erimielisyyksiä tyttösen puolelta.

No kotia päin tultaessa olikin kaksi eri väsynyttä koiraa autossa.

*****
On täällä muutakin tapahtunut kuin vain näytelmiä ym. Käytiin Roopen kanssa aloittelijoiden jälkikurssi. Hyvin kahdessa viikossa on tullut edistystä ja alkaa tuo herra pikkuhiljaa muistamaan mistä on kyse. Tosin me emme ripoittele mitään makkaran paloja ym jäljelle, kun ne saa vaan joka suuntaan säntäilyä aikaiseksi. Pitkällä remmillä, kun jäljestää jonkin matkaa varmasti (Roopea ihan selvästi häiritsee, jos kuljen aivan vieressä tai takana. Roope myös alkaa vähitellen merkkaamaan pääte purkin (kuonolla viskataan eteenpäin ja sen jälkeen laitetaan maate purkin viereen).
Tsäkurkin on päässyt kokeilemaan treeneissä jäljestystä. Ongelma vaan on se et herraa ei just niin paljoa kiinnosta jäljestys vierailla mailla ,kuin omalla, mutta eihän Tsäkurista ole tarkoitusta tulla mitään kisakoiraa, kunhan mielenterveyden kannalta harrastetaan. Tsäkur kyllä ihastutti muun porukan rauhallisella työskentelyllään.
Bobikin pääsi yksiin treeneihin mukaan ja sai kehuja taidoistaan. Bobi on kyllä luonnon lahjakkuus jäljellä. Se on kun jäljelle tullaan niin alkaa määrätietoinen nuuskutus ja se nuuskutus jatkuu tasan tarkaan niin kauan, kun nenään tulee purkki ym. joka on tarkoituksella jäljelle laitettu.