Siirry pääsisältöön

Iwanin synttärit


Pikku termiiti täyttää tänään yhden kokonaisen vuoden. Onko siitä jo vuosi, kun tuo pieni karvapallo syntyi tähän maailmaan ja lähti päättäväisesti ruokailemaan ja kiukutteli samalla, kun joku yritti kuivata pyyhkeellä häntä.

Välttämäti en aina puhuisi pienestä pojasta enään, ainakaan silloin kun se tulee päälle makaamaan.


Päivänsankari aamulla umpi unessa.

Paljon on vuoteen mahtunut. Paljon ystäviä saatu ja muutama ihminenkin ollaan ehditty säikäyttää sydänslaakin partaalle. Ehkä vuoden suurin mullistus oli, kun Pappa saapui syksyllä taloon. Siihen ajatukseen saatiinkin sitten totutella, mutta loppujen lopuksi kaikki meni hyvin, vaikka alkuunsa jännitti.
Iwan on kyllä sitä mieltä, et hän on talon isokiho ja hallitsee tätä reviiriä. Pappa on vain sellainen hälytyskello, joka tekee hälytyksen tunkeilijoista. Impun mielestä olis ihan kiva päästä papan kanssa leikkimään, mut nuo kaksi jalkaiset eivät päästä. Sanovat et jos tulee tappelu niin on kauhia irrottaminen ja erottelu ja väliin saa heittää kaiken mitä käteen sattuu. PÖH!

Iwan on oppinyt myös vihdoin ja viimein kiipeämään rappuset alhaalta ylös sekä ylhäältä alas.


Iwan otti rennosti ennen syntärilahja saantia.

Synttäri sankarin on hyvä tuulettaa, kun on melkein puti puhdas turkki. Jostain kumman syystä joutui eilen koko pesuun ja sai siinä itsekkin samalla hoitavan mutanaamion, kun ukko päätti ravistaa itsensä. Tänään vielä pitäisi harjata, kun lähdetään kyläilemään. Mennään samalla reissulla harjoittamaan taas "terapiakoiran" uraa. Menemme moikkamaan mammaa ja samalla viedään Imppu rapsutuksia kerjäämään, että mammakin saisi vielä koiraa raapia.


Sankari syö possunkorvaansa nautinnolla.

* * * * *
Mutta ei ihan unohdeta muita. Pappa se on ehtinyt tohottamaan taas. Pari päivää sai vallan olla päivät pihalla, kun sai itsensä sen verran kuraiseen kuntoon tarhassa, ettei viitsinyt ottaa sisälle. Tsäkur on myös onnellinen, kun sen oma vahtilavetti on vihdoin viimein sulanut jään alta. Pappa saattaa monta tuntia istuskella ja makoilla lavetilla ilman, että poistuisi siitä.

Pappa meinasi myös viedä tällä viikolla Jehovantodistajilta sormet, kun meinasivat mennä moikkaamaan pappaa, vaikka se hyppi päin aitaa, näytti hampaitaan ja rähjäs.

Tsäkur muuten eilen illalla yllätti.. Kun hän tuli sisälle niin se oli sitä mieltä et lähtee ylös ja kiipes rappuset ylös ennen kuin Marko ehti A:ta sanomaan ja tuli myös rappuset alas käskystä.

Mutta nyt täytyy ryhdistäytyä ja harjattava Imppu ja vietävä Tsäkur nauttimaan auringon paisteesta.