Siirry pääsisältöön

Onnistunut viikonloppu

Nyt voi tyytyväisenä huokaista onnistuneelle viikonlopulle.

Aloitetaan tutuimmasta eli näyttely rintamasta.
Lauantaina kantautui Liettuan Moletaista loisto uutisia. Kassun tytär Meri (Iso Karhu Gerd) jatkoi voitto kulkuaan ja nappasi Ropin kera toisen Liettuan junnu sertin ja täten valioitui Liettuan junior muotovalioksi. Huhtikuulta oli jo odottamassa Viron junnu serti. Muutama viikko yli yks vuotis synttäreiden saa Merin nimen eteen liittää EE & LT JMVA tittelit.

Kassu on myös ennättänyt olemaan aktiivinen ja näyttämään taitojaan. Tällä kertaa tosin taitoja näyteltiin hieman vieraammilla kentillä.

Helatorstain fiasko rally-toko kisoista sisuuntuneena sain extempore päähän piston ja yrittää saada paikka Nummella järjestettäviin rally kisoihin. Innostus lakaistiin maton alle, kun sain tiedon, että ollaan seitsemännellä varasijalla... no joo, eipä tarvi haaveilla.
Viikkoa ennen kisoja saimme tiedon, että saimme paikan sittenkin... ööö oliks mä jonnekin ilmoittautunutkin... yhtä extemporee laitoin paluu viestin, että otetaan paikka vastaan. Niin ja sen treenaamisen tilanne oli??? Lahjattomat treenaa... me vedetään viikon kestävä intensiivi treenijakso, niin eiköhän sillä hyvä tule.

Sulo oli aktiivinen avustaja treeneissä, kun häiriöitä loi sen minkä kerkesi. Positiivisena puoleta täytyy sanoa, että Kassu malttaa jättää Sulon rauhaan, kun treenataan. Tosin tällä parivaljakolla on aina hiirikissa leikit valmiina. Kun palkka purkki tongitaan taskusta, niin Sulo alkaa valmistautumaan ja kun Kassu nostaa päänsä purkista, niin Sulo pinkaisee täytee vauhtiin ja Kassu perään.Treeniavustajana toimiminen on pienelle kissalle kovin rankkaa ja välillä täytyy vetäytyä autotalliin ottamaan päivänokoset omaan nojatuoliin, joka on nostettu puuhäkin päälle.


Kun oikein intensiivisesti treenataan, niin välillä täytyy saada myös vaihtelua viikkoon. Kessun pitäisi olla laivakoira ja tähystää eteenpäin. No venettä ei satu olemaan, mutta Kassu pääsi toteuttamaan tähystys taitojaan rekan kyytiin.


Ilmankos viikolla treenit niin hyvin onnistuivat, kun omenankukan terälehdillä koristeltua polkua pitkin saimme treeni kentälle tassutella.


Keinussa kertaillessa ohjauskuvioita Kassu keksi itselleen oman tähystys paikan. Ei voi muuta sanoa, kuin uskomaton tasapaino... tuo pikku taso keikkuu ja huojuu, kun vain muutamalla rimanpärkällä on tuettu kaiteeseen.


Torstai iltana saimme kuningas idean vielä illalla lähteä Koskelle treenaamaan pois kotoa. Eihän tuota vettä ollutkaan Koskella juuri ollenkaan tullut, kun tietkin oli mukana lähtenyt. No vesisade ei meitä haitannut muutoin, paitsi saimme taas luotua yhden ongelman lisää... märkä nurmikenttä... no en varmasti pistä maate totes Kassu. No joo nyt sit mietitän kaksi kertaa voidaanko sitä mennä maate vai kastuuko mahakarvat. Jos ei taivaalta tuu vettä, niin ehkä ruvetaan letkulla ojavettä suihkuttelemaan pitkin pihaa eri pinnoille ja treenataan märkään maahan menoa (Sirpalle kunnia ideasta).

Vihdoin koitti sunnuntai ja pitkä sellainen, kun meidän ryhmä oli rataan tutustumassa vasta neljän jäljestä.
Nummelle saavuin juuri kreivin aikaan, kun pääsin näkemään toisen kisoissa olevan kessun suorituksen. Meillä oli Kassun kanssa mukavasti aikaa seurata alokkaan ensimmäisen ryhmän ratoja ja käydä pienellä kävely lenkillä ennen omaa ryhmää. Kisat olivat kyllä hyvin järjestetty ja aikataulutus toimi paljon paremmin, kuin Vihdin fiasko kisoissa.

Alokkaan kisarata.

Kassu oli kolmanneksi viimeisenä suoritus vuorossa omassa ryhmässään ja ehkä ihan hyvä näin. Meillä oli aikaa saada nenä irti tantereesta. Voi luoja kuinka hiekkapohja veti Kassun nenää puoleensa ja melkein heitin rukkaset kehiin jo ennen kehään menoa. Makkuuttamisella ja tekemiseen tulon palkaamisella sain nenän irtoamaan hiekasta ja rata mentiin haistelemati!!!
Itse suoritus olisi voinut olla parempi kokonaisuudessaan, mutta hienoa työskentelyä silti. Yksi tehtävä jouduttiin uusimaan, kun kuiva hiekkakenttä voi olla märkä, eikä voi mennä maahan. Uusinnan vahvalla avulla mentiin täpäkästi maahan ja radasta tulleet huomautukset tuli ohjaajalle. Kylttien suoritus paikka tarkemmin ja talutin virhe. Mut hei väliäkö tuolla... blondi osasi oikean ja vasemman ja osasi tällä kertaa pyöriä oikein päin ilman, että ryssi tuloksen saamisen.

Kassulle siis hyväksytty tulos 92 pisteellä... siis aivan huippu pisteet meille!!!
Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia haasteita. Jos vaikka treenattaisiin ihan oikeasti, mutta nyt ihan ensimmäiseksi otetaan lepoa ja katsellaan, kuinka helteinen viikko tulee.