Siirry pääsisältöön

Kolme vuotta kessunkarvan täyteisenä.

Vuosi sitten ei edes unissaan voinut kuvitella mitä kaikkea vuosi tuo tullessaan.

Nyt kolme vuotias Kassu - Waatan Daucus, jonka nimen eteen saa liittää FI, SE, EE, LT, LV, BALT MVA tittelit, viettää syntymäpäiviään.
Huikea vuosi ja huikeat muistot takana.

Viime vuonna annoin meille tavoitteeksi Suomen muotovalion arvon.
Tämä tavoite on hienosti täytetty lisukkeineen.


Syyskuussa kovat olivat suunnitelmat lähteä hakemaan valionarvoa heti 2 vuotis synttäreiden jälkeen Eckeröstä. Matka suunnitelmista ei luovuttu, vaikkakin valio haaveet heitettiin tuulen vietäväksi karvan pölistessä.

Eckerön näyttely reissusta kirjoitettuna ja kuvitettuna.

Näin karvattomina oltiin reissussa.

Lokakuu keskityttiin sienestys hommiin ja karvan kasvatukseen.

Marraskuussa koitti jännät ajat. Jo elokuussa maailmanvoittaja näyttelyssä kahvia siemailessa Kaisa sai päähän pälkähdyksen lähteä Kassun ja mun kaveriks Viroon Tarton tupla Kv näyttelyyn.
Näin siis oli käsillä kahden blondin ja Kassun ensimmäinen ulkomaan reissu. Kaisan mukana tullut Cara (W. Carlina) oli sentään kokenut näyttely matkailija.

Kassu ei ihan tavoitteeseen yltänyt, kun vain ResCacib oli kotiin tuotavina, mutta Cara sentään putsasi kotiin tuotavat. No puuttuvat tulokset korvasi loistava seura.

Tartun reissusta tarkemmin juttua.

Tartun ensimmäisen päivän saalis.

Reissu kaverit Cara & Kassu.

Tarton reissusta jäi paljon hampaan koloon ja pelkästä ketutuksesta ja hetken mielijohteesta päätin lähteä Liettuan Vilnaan. Kun vain satamaan päästiin, niin tämä ilmoitti lähtö aikeistaan.

Ennen kuin Vilnaan ennätettiin, niin pyörähdeltiin suomen kehissä voittaja näyttelyiden merkeissä.

Voittaja näyttelyistä Kassu ei yksilö mainetta niittänyt, mutta silti hienosti lunasti luokkansa 4. ja 2. sijan itselleen, eikä voi haukkua etteikö kilpailua olisi ollut. Lauantai päivän suurin kohokohta Kassun osalta oli johdattaa kovan kilpailun päätteeksi Rotunsa Parhaaksi kasvattaja ryhmäksi valittu ryhmä messarin parrasvaloihin ja isoon kehään. Tämä on yksi hienoimpia hetkiä kehässä. Aivan uusi haastava tilanne tulla pimeästä tunnelista kirkkaisiin valoihin ja tästä huolimatta Kassu ravasi iloisesti tyttö joukkooaan johdattaen.

Voittaja viikonlopun tohinat kirjoitetussa muodossa.

Lauantain kasvattaja ryhmä.
Kassu, Essi, Cara, Darma.

Juuri ja juuri toivuttiin messari viikonlopusta kun lähdettiin joululoma aloittamaan Liettuan Vilnaan.
Tässä välissä oltiin kuitenkin ennätetty kisaamaan seuran mestiksissä. Sieltä Kassu saalisti Medien jaetun mestaruuden.
Vilnasta taas saimme juuri niin kaiken mitä halusimmekin... 2xSert 2xCacib ja bonarina 2xRop.

Kauaa ei ennätetty laakereilla lepäämään, kun taas jo mentiin. Tällä kertaa pysyttiin suomen rajojen sisäpuolella, vaikkakin melkein viisumi hakemusta tarvikin laitta, kun Suomen Turkuun suuntasimme.
Nyt oli jo karvaa vaikka muille jakaa, eikä se sertikään kaukana ollut. Valiokello kumahti niin, et vieläkin vihloo korvissa. Tuloksena PU2 vara-sert sekä vara-cacib.

Turun reissusta kuvia ja juttua.

Maaliskuusta polkastiin mopo käyntiin, niin et desibeli rajat huusivat halleluujata.

Ensimmäisenä suunnattiin Ruotsiin Mikan, Nikken ja Evanin seurassa.
Reissu meidän osaltamme oli mitä onnistunein. Evan ja Kassu ei rähinöinyt ja saatiin se mitä haettiin. Tuloksena PU1 Sert Cacib ja Rop. Ensimmäisen kerran myös Kassu pääsi vieraan handlerin kanssa areenoille, kun Mika sai kunnian johdattaa Kassun ryhmä kehään. Kiitos Mika tästä vielä kerran.

Ruotsin reissusta kertomusta.


Kun kerta mopo oli poljettu vauhtiin ja jarrut on epäkunnossa, niin mitä sitä kyydistä pois hyppäämään. 

Koto kautta muutaman päivän pyörähdys ja vaatteiden vaihto, kun taas jo suunnattiin kohti satamaa. Tällä kertaa kohti Helsinkiä Kaisan ja Essin (W. Erica) kanssa. Nyt meillä oli Latvia suuntana, jossa varsinkin lauantaina käytettiin suurta rikkakihvilää, kun lakaistiin Rop ja Vsp pois kuleksimasta Sertien ja Cacibien kera + plus tämä viehättävä pariskunta vielä vei Pari kilpailun kirkkaimman paikan nimiinsä. Ja reissun surkuhupaisin sattumus oli todeta lauantaina koiria harjatessa, että Essin juoksut ovat alkaneet.


Lauantai päivän saalis.
Ulkomaiden suitsutuksen jälkeen käytiin hakemassa Turusta tällä kertaa Eh... Ei tainnut suomen kehät Kassua viehättää, kun EVVK meiningillä mentiin. Voisi melkein sanoa, että vieläkin kaihertaa hampaan kolossa Kassun mitään sanomattoman tylsistynyt esiityminen.

Huhtikuu startattiin erikoisnäyttelyn merkeissä. Kovassa kilvassa ja suuren suuressa avoimen luokan uroksissa Kassu taisteli tiensä luokka kolmoseksi Sa:n kera. Erkkarissa oli myös suku kokoontuminen, kun Bella (W. Bellis) johdatti lapsi katraansa tuomarin eteen arvioitavaksi.


Bella ja lapsoset Kassu, Domi, Darma ja Sumu

Edelleenkään mopon jarruja ei löytynyt ja vauhti ei osoittanut hyytymistään.

Huhtikuun lopulla suunnattiin Harjavaltaan. Tämä jo Eckerön reissulla manattu näyttely... 11 11 11 luku toistuu toistuu toistuu. Tästä voi lukea lisää täältä. Vielä jälkikäteen olen huomannut lisää kytkyjä lukuun 11... jos jaat kahdella luvun 22 siitä tulee 11... ja syntymäpäivähän on 22.
Markku Mähönen sen teki mitä oltiin haettu... nimittäin vihdoin ja viimein Kassu kruunattiin Suomen Muotovalioksi turkkia ylistävin sanoin. Samalla kun viimeinen sert lätkäistiin käteen, niin sai herraa tituleerata myös Liettuan, Ruotsin ja Latvian valioksi.

Sukulais koirat poseeraa.
Vsp Kassun iso täti Eswood Noor

Kevään aikana käytiin myös Kaveri Koira soveltuvuus katselmuksessa ja saatiin paikka koulutettavien joukosta. Tämä onkin pitkänlinjan projekti jota työstetään rauhassa. Ehkä me joskus saamme viralliset Kaveri Koira oikeudet ja saamme ilahduttaa laitoksissa yms. asustelevia eläin rakkaita immeisiä.

Toukokuussa mopon kanssa jouduttiin alamäkeen ja vauhti sen kuin kiihtyi... edelleenkään ei jarruja löytynyt ja vauhti alkoi olemaan niin luja ettei poiskaan uskaltunaut hypätä.

Toukokuu aloitettiin valio luokan pyörähdyksellä ja luonnetestillä. 
Kassu sai ensimmäiset jälkeläiset pikku Patun ja Merin, Iso Karhun kenneliin. 
Raumalta repäistiin Rop ja Mäntästä Pu2 sija.

Kesäkuussa loppui tie mopon pyörien alta ja päädyttiin suoranaiseen vapaa pudotukseen. 

Riihimäellä Kassu vei Ropin ja Aida (W.Elodea) Vsp:n sertin kera.
Vaikka kiire oli häihin ja vettäkin alkoi ripsuttamaan taivaalta, niin sisukkaana ihmisenä ja hyvän seuran siivittämänä jäin ryhmiin. Pointsit hyvästä seurasta Mikalle ja Millalle. Kannatti jäädä kun Kassu nostettiin monen monen vitos ryhmän koiran joukosta neljännelle sijalle. Morsiusparilta oli aikapäiviä jo saatu lupa myöhästyä ja illalla saatiinkin onnitella puolin jos toisin (onni on hyvät ystävät, jotka ovat koiraihmisiä ja ymmärätävät).

Riihimäestä ym, juttua,Salossa jatkettiin rytinällä ja kalastamalla Rop taskuun. Ryhmissä kahdeksan parhaan joukkoon, mutta kuumuus ja ällöttävä hiekkapöly veivät parhaimman terän kehä kaksikosta. Mutta tyytyväinen täytyy olla. Vitos ryhmässä pärjääminen ei ole se helpoin saavutus. Vitos ryhmässä kun tuppaa olemaan kovatasoista kilpailua useamman osallistujan verran.

Kesäkuussa myös alkoi postipoika kantamaan valio titteleitä maailmalta kotiin. Kassulla alkoi olemaan kameran edessä poseeraminen kokopäivä hommaa.


Tässä vaiheessa kun kirjoittelee tätä, voi onnellisena huokaista... onneksi selkärepusta löytyi laskuvarjo ja saatiin pehmeä lasku ja päästiin viettämään ansaittua näyttelytaukoa.

Näyttely tauko käytettiin hyödyllisesti, harjoitellen kaikkea muuta kuin näyttelyitä ja tuli sitä rentouduttua metsämarjojen ja sienien keruun merkeissä.
Heinäkuussa alkoi myös karvapöllyämään ja melkein kaikki tulevaisuudet haaveet jo lentelivät tuulen vietäviksi ja monta kertaa tuli pohdittua... toistuuko edellissyksyn karvakatastrofi. No tällä kertaa ei ihan karvattomiksi heitäydytty ja ihanaiset Espana Silk tuotteet pitivät turkin kosteutettuna sekä takuttomana.
Heinäkuun lopulla harrastettiin hieman näyttely hommia, kun Kassu kävi treenailemassa tai treenaamassa varahandleria Kosken Kohaus mätsärissä.

Elokuussa käytiin Porin Kv:ssa pyörähtämässä. Tuloksena Pu3 ja suomen ensimmäinen Cacibi, kun ResCacib muuttuu Cacibiksi. Täällä kuvia ja juttua.

Porin jälkeen jatkoimme näyttely taukoilua ja keskityttiin noutokoulutukseen. Katsotaan saadaanko tästä pörröstä, joskus vielä noutava keeshond, kun Viitasen Sirke laittoi meidän noudon aivan uusiin uriin uudistamalla tyystin noudon koulutuksen.

Revanssia Viron maalla elokuun lämmössä...

Elokuun viimeisenä viikonloppuna lähdettiin jälleen reissuun. Tällä kertaa suuntanamme oli Viro ja Haapsalu. Tavoitteet ei ollut korkealla... -Ihan sama vaikka oltaisiin viimeisiä, kunhan vain se serti saadaan. Eli hakemisina oli Viron serti ja sitä kautta Viron sekä Balttian muotovalion arvot. Tavoite saavutettiin ja samalla reissulla myös pikku Islan (W. Felicia) sain handlata Viron ja Balttian juniormuotovalioksi. Haapsalusta kerrontaa.


Syksy ollaan menty hieman hitaammalla tahdilla, kuin kevät.
Se mitä ollaan tehty, niin tietenkin tumpataan kaikki samaan nippuun.
Juuri ennen 3 vuotis synttäreitä lähdettiin ensiksi lauantaina kessu leirille ja sunnuntaina Hyvinkään ryhmä näyttelyyn.

Kessuleirillä oli porukkaa ja sukulaista ties kuinka monessa polvessa. Leirillä oli myös Kassun ihanainen Patu poika.

Hyvinkään ryhmänäyttelyssä meitä olikin sakkia koolla, kun Sumu (W. Dablia), Elmo (W. Elymus), Gero (W. Erigeron) ja Essi (W. Erica) olivat paikalla Kassun lisäksi.

Huikaiseva viikonloppu ja huikaiseva vuosi sai arvoisensa päätöksen, kun ensiksi rotukehässä Gero nappasi Pu2 sijan ja sertin, jolla valioitui ja heti perässä Kassu Pu3 sijoituksella. Mun karvapojat.
Näyttelypäivä huipentui vielä BIS3 kasvattaja sijoitukseen.

Hyvinkään Bis3 kasvattaja ryhmä.
Gero, Kassu, Essi ja Sumu

Voin vain kuvitella mitä kaikkea meillä on vielä edessä, kun kolmeen ikävuoteen ollaan tehty yhtä sun toista mitä ei olla etukäteen suunniteltu. Ennättääkö mopon putki jäähtymään kunnolla, ennen kuin taas hukataan jarrut, vai osataanko pitää vauhti maltillisena?!?

 Seuraavaksi vuodeksi asetaan näyttely rintamalta tavoitteeksi C.I.B. Muuten harrastus puolella yrittäis keskittyä yhteen lajiin tosissaan ja muita höntsätä.


Mennyt vuosi vielä lukuina

Näyttelyt 24 kpl, joista 15 suomessa ja 9 ulkomailla
Rotunsa parhaita 9 kpl
Match Showt 6 kpl
Aksa epikset 2kpl
Ja laivamatkoja 5kpl takana

Tästä kaikesta kiitos kuuluu monille.
Aina niin ihanat synnyin kodin kasvattaja Milli ja kepo Ahti.
Leila ja Mika, jotka ovat aina avanneet Mileis`s Shopin ovensa, kun tämä on juossut hakemaan Espana puteleitaan ym. tarpeellista.
Mummille ja KolmeHoon:n koplalle sekä Jelenalle, jotka ovat pitäneet karvaturrin maanpinnalla.
Jp ja Hannan kanssa reissatut reissut ja rupattelu tuokiot. Unohtamatta Kassun jälkeläisiä.
Ja monet monet muut... lista olisi loputon jos kaikki luettelisin.

Vielä loppuun...
PALJON ONNEA SISARUKSET
Domi, Darma, Sumu ja Disa