Siirry pääsisältöön

Loma = Kiire toisilla

Kassu aloitti näyttelytauon ja minä huokaisin löysemmän viikko tahdin alkaneen... SIIS MITÄ huokasin???

Tuntuu kiireiden vain lisääntyneen, kun ensiksi kävin luonnetestiä kuvailemassa ja seuraamassa. Oli siellä sentään yksi rodun edustaja joka kiinnosti. Seuraava viikko menikin kuvia julkaisu kuntoon paahtaessa. Kuvia voi käydä täällä katselemassa.

Kassu jatkoi kiireetöntä olemistaan. Päivähoito päivän päätteeksi käytiin Kolmen H:n koplaa moikkaamassa ja Jellulle pusut moiskauttamassa. Tämän jälkeen suunnistettiin rentoon lörpöttely mätsäriin aurinkoista hellepäivän iltaa viettämään. Kaiken juoruamisen ohessa käytiin kehän kautta pyörähtämässä ja koppaamassa isojen aikuisten punaisten kolmos sija.

Perjantaina Kassun kanssa kiidettiin pikkuriiviö belgi pentuja kuvailemaan. Huh huh täytyy sanoa, kun tämän kesän hellepäivänä päätettiin kuvata.
Alla muutama otos päivästä. Täältä löydät loput kuvat.

Kun viidestä belgi riiviöstä selvittiin, niin lauantaina käännettiin nokka kohti Kassun lapsosia. Lapsoset ovat jo niin kovin isoja, että alkavat jo suunnittelemaan elämää turvallisen äidin helmojen ulkopuolella. Meri kylläkin jää äidin helmoja heiluttelemaan.

Kassun vastaanotti arvokas vanhaleidi kaksikko. Leidit ilmoittivat ykskantaan kuka määrää tahdin ja se ei suinkaan ole nuori pojan koltiainen.


Tällä kertaa Kassu ei painellut karkuun ilmeellä, et noihin en tuttavuutta tee. Kovin tutkittiin kumpia nää nyt ovat ja polleena kuljettiin pitkin pihanurmea pienokaiset kannoilla.Tiedä sitten mitkä kaikki tavat voivat periytyä...?? Vesipetoja lapsoset ovat ja samalla paatoksella vesikipon veden läträämiseen paneudutaan, kuin Kassu pienenä. Pojan omistajille käskin terveisiä sanomaan, et hommaavat kaupan suurimman ja painavimman vesikipon.
Vedellä läträäminen ei suinkaan ole ainoa peritty tapa... yhtä innokkaita hortonomeja tuntuvat myös olevan.

Etsi alla olevasta kuvasta pikku Meri tyttö.


Kassu ja Vanni yksissä tuumin valvovat lapsosten vesileikkejä. Astia vaan on kovin pieni kahdelle vesipedolle.Kun lapsoset olivat saaneet tutustua isä pappaansa rauhassa ja vanhat leidit laittaneet Kassun ruotuun oli ryhmä kuvien vuoro. Helppoa ei ole saada neljää aikuista ja yhtä pientä vilperttiä yhtä aikaa pysymään paikallaan. Toisaalta perhepotretti onnistui yli odotusten. Kassu on niin pollean näköinen poikansa vieressä.

Poju, Iskä, Äippä ja Tyty.
Kuvaaja Hanna Kantola

Kun lapset oli melkein väsytetty, niin vuorossa oli ihmisten rupattelu ja kahvittelu hetki. Tämän hetken koirat käyttivät hyödykseen. Alla Islan (Waatan Felicia) tyylinäyte iltapäivä nokosista.


Kun oltiin ahdettu kuvut täyteen herkullista mustikkapiirakkaa oli aika lähteä pienelle retkelle. Kassulla piti kiirettä, kun neljän leidin perässä joutui juoksentelemaan pitkin peltoja.Loput lapsosista napatut kuvat pääset katsomaan täältä. Kansiosta löytyy myös yritystä lapsosten poseeraus kuvista. Pate ei paikallaan malttanut pysyä ja Meri taasen keskittyi haukotteluun.

Jos vaikka nyt ennättäisi hieman hengähtämään ja "nauttimaan" tästä suomen ihanan sateisesta kesästä.