Siirry pääsisältöön

Jo on taas näyttelyissä käyty... ollaan sentään paljon muutakin keretty.

Taas on aikaa vierähtänyt.

WDS:n jälkeen vedettiin hieman happea. Torstaina kuitenkin jaksettiin lähteä treenaamaan ja päästiinkin Veteraani voittajan juhlatarjottavia napostelemaan. Podengo muori Unelma oli voittanut VMV-14 tittelin itselleen. Itse juhlakalu oli kyllä sitä mieltä, ettei muiden koirien tarvitse lähestyä häntä, eikä hänen tarjottaviaan. Kassu kovin olisi halunnut mennä onnittelut ihan nenätysten antamaan, mutta Unelma oli erimieltä. Saman lauman Fiona onkin Kassun best friends ja ihan aina Kassu ei ymmärrä, et kaikki podengot ei tykkää hänen ylitsepursuvista rakkauden osoituksista.

Suloa ollaan ennätetty treffailemaan säännöillisesti. Hyvin herrat tietävät omat reviirinsä. Reviirin mukaan mennään ja reviirin herruudesta riippuen kumpi pinkoo edellä karkuun eli vuoroin vieraissa ollaan oltu.


 


No lauantaina lähdettiin hakemaan voima juomaa eli kutunmaitoa. Kassukin näki maitoparta Tahvon ihan livenä... tosin välissä oli verkko. Noilla kahdella voisi olla meno liian päätöntä ja äiti muoree Palko ei välttämäti tilanteesta oikein innostu. Palko osoitti jo tuohtumustaan tuhahtelemalla Kassulle.


 


No sunnuntaina 17.8 suunnattiin Poriin näyttelyyn.
No joo voi sanoa tästä reissusta... Neljä kessua oli ilmoitettu, joista kolme paikalla ja näistäkin yksi oli Sumu (W.Dablia). Tuomari muutos kessuilla, jonka takia jo mietinkin lähteäkö koko reissuun, mut tulipa lähdettyä, vaikka olis kannattanut jäädä kotio. No eipä tuolla meidän kehässä tuntunut oikein mikään sujuvan... etuajassa, ihme kohdassa taukoa yms. ja tuomarin mielestä "kivipellolla" voi liikkeet arvioida oikein tarkkaan sinne päin. Tästä olis paljonkin kirjoitettavaa, mutta katsotaan josko jossain vaiheessa.
No Porin arvostelujen pohjalta syntyi ajatusleikkinä ajatus uudesta koirarodusta. Hyvin kessun oloinen, mutta etupää leveä kuin bulldogilla, takapää on kuin takalistoaan lonkottavan missin, hännänkiinnitys alempana kuin kessun ihanne, ruskeat karvankärjet, takatassujen varpaat osoittavat taaksepäin, jotta voi juosta eteen ja taakse päin yhtä lujaa. Uutena ominaisuutena ajateltiin vielä risteyttää villisupia joukkoon, jotta saadaan oikein ärhäköitä harrastuskoiria. Älkää ees aatelko miltä toi vois näyttää.

No viikko meni naureskellessa pori reissua ja siitä syntyneitä ajatuksia.

Lauantaina jälleen suunnattiin voimajuoman hakureissulle ja samalla käytiin toteamassa sienien olevan vasta nousemassa. Onneksi Kassu oli tällä kertaa kytkettynä metsässä, kun ilmeisesti palokärki tai joku eläin oli käynyt maamehiläis/ ampiais pesän tonkimassa. Tuonnehan varmaan  tuo toope olis käynyt kuononsa lykkäämässä, jos vapaana olis ollut.

Pojatkin jaksaa poseerata, kun on saanut maitoa latkia. Sopivasti aina välillä on sattunut olemaan poutaakin, jotta pääsee kävelemään. Tuo näyttelyprimadonna Kassu alkaa omaksumaan aidon ja säätä kestävän laumanvartijan eleet Iwanilta ja sadesäällä maastoudutaan katoksen alle suojaan jottei vaan kastu.
Sunnuntaina olikin aikainen herätys ja nokka kohti Tammelan Mustialaa. Tällä kertaa Kassu jäi kotiin, kun minä suunnistin Etelä-Hämeen kennelpiirin tokon piirinmestaruus kisoihin hommiin. Tulipahan korkattua kehäsihteerin hommat ja niinkin vaatimattomasti, kuin Evl luokasta aloittaen. No hyvin me sentään Tanjan kanssa pärjättiin, kun itse (tässä vaiheessa vasta tuleva) piirinmestari meille antoi viimeisen priiffin ennen hommiin ryhtymistä.
Ennätin sentään muutaman kuvan napsimaan kestoltaan pidempien liikkeiden aikana.
Piirinmestaruus kisojen kuvat.

Perjantaina käytiin jälleen hakemassa voimajuoma lasti ja samalla käytiin kesäretkellä hakemassa herkkuja. No nyt onkin sitten maha kuralla... tai siis ainakin yhden paskan verran, joka sotki villapöksyt... joku Kassu niminen päätti kesäretki saaliista pihistää kunnon läskin kappaleen. Tähän voisi vain todeta "ahneella on paskanen loppu".

Nyt sitten tarvis taas jaksaa kerätä tavarat kasaan, kun matkataan sunnuntaina Renkoon. Tästä taasen lisää, kun reissut on reissattu.