Siirry pääsisältöön

Fantastic weekend

Näyttely viikko alkoi puunauksella. Kassu tosin sai levähtää, kun pesuun ja harjaukseen pääsi Elmo (Waatan Elymus). Elmon vanha kuivahtanut karva sai kyytiä, kun oikein kunnon pesu ja teho kosteutushoito tehtiin Espana Silk miksauksella. Elmolla riitti ihmettelemistä, kun ei ollut aikaisemmin kunnon pesuun päässyt ja vielä föönilläkin hieman kuivateltiin. Tosin juuri tuona iltana oli mukavan tuulista, niin ei paljoa joutunut karvojaan tiputtavaan Elmoon käyttää fööniä.
Ero entiseen oli silmin nähtävä. Hienosti lähti vanhaa karvaa pois ja väri kirkastui hurjasti.

Elmo - Waatan Elymus

Perjantaina sitten pääsi Kassukin harjaukseen, kun edessä oli näyttelyn täyteinen viikonloppu.
Lauantai aamuna kutsui Tammela Kr, kun suunnaksi otettiin "kotinäyttely". Aamu aloitettiin kehähuollon käyntiin polkaisulla ja kehäkorien täytöllä. Jo aamu puoli seitsemästä asti oli ihan hitokseen hyvä fiilis ja energinen draivi päällä, kun hyvällä porukalla nauru raikuen talkoo hommia paiskittiin.

Heti aamusta kehien startatessa käyntiin pääsin pikku Firen (Foolproof Light My Fire) ohjaksiin. Hienosti tyty esiintyi, vaikka juuri ja juuri ikä riitti pentu luokkaan.


Fire tervehti tuomari Saija Juutilaisen iloisesti ja päätti moiskauttaa pusun.


Firen omistajalle Anitalle ennen kehään menoa totesin "Nytkö pitäis alkaa jännittämään", kun meillä oli keltaliivinen kannustus paltaljoona kehän laidalla jännittämässä Firen pärjäämistä. Kehänlaidalla taisi olla koko kehähuollon porukka kannustamassa.Hienosti pikku Fire pärjäsi, kun Kp:n sai ollen narttujen kakkonen. Ja meni se esiintyminenkin hienosti, mitä nyt juoksussa sai päähänsä, että voisi remmiä maistaa (ja tätä ei ennen kehää treenatessa saatu päähän).


Ja loppuun vielä päivän ilme. Hei haloo... koira kattoo jonnekin, voiks kutsuu -ilme.


Kun tervu kehästä pääsin, niin juoksu jalkaa teltalle ja uusi koira handleroitavaksi. Lagotto Lennu (Yestas Quess) oli hankalalla päällä. Kukaan ei saa tulla perperin taakse ja se onkin helposti toteutettavissa keskellä näyttely aluetta. Lennu pyöri kuin väkkyrä ja inisi. Taitaa leidillä olla juoksut tulollaan ja perperi on maailman keskipiste. Tino Peharin kehässä ei lagotot päässyt Sa:lla juhlimaan. Ei ainakaan sen mitä itse ennätin kehää näkemään. Kolmesta avoimen luokan nartusta ainoastaan yksi sai sileän Erin ja Eh:on loput. Lennulle tulokseksi kaikesta oikuttelusta huolimatta Eh2 ja tuomarikin sai katsoa hampaat ja kopeloida vaikka olikin mies tuomari. Pulskaksi Pehar luokitteli Lennun.

Lennu - Yestas Quess
Kuva Minna Virtanen
Lennun kehän jälkeen olikin mukavasti aikaa rentoutua ja alkaa Kassua herättelemään häkkinsä perukoilta harjattavaksi. Sopivasti paikalle saapui loppu päivän seuraksi Mika ja partis Helios.

Kuva Minna Virtanen

Kessuja ei ollut Irina Poletaevalle ilmoitettuna huikaisevaa määrää. Peräti kaksi kappaletta. Kassu nappasi hienosti Eri Sa:n ja sai paras uros kehässä vastaansa avoimen luokan uroksen. Hienosti Kassu veti pisimmän korren ja sai meno lipun ryhmä kehiin.

Meillä siis oli pitkä päivä edessä, kun jo ennen kuutta oltiin kotoota lähdetty ja ryhmiin jäänti vielä edessä.
Hienosti Kassu jaksoi ryhmissä, vaikka oli pitkä päivä takana. Vitos ryhmässä oli reilu 20 koiraa, joista tuomari Stefan Sinko poimi suoraan 4 jatkoon ja me olimme Kassun kanssa tässä porukassa.
Jo aamusta alkaen ollut loisto fiilis sai jatkua, kun saimme kahden parhaan joukossa juosta vielä kerran kehän ympäri ja saavutimme kotinäyttelyssä hienosti ryhmän kakkos sijan. Niin kaikkemme antaneina ja onnellisina saimme autolle tassutella ja Anitalle suuri kiitos palkintojen kantamisesta autolle. Päivän vielä kruunasi, kun rotu tuomari Irina Poletaeva oli pääkallo paikalla maininnut päivän aikana arvostelluista koirista Kassun. Lyhyesti Irinan sanat -Tänään oli minun kehässä upea keeshond uros, josta tein Ropin.

Suuret kiitokset kaikille kannustaneille ja onnittelijoille. Nämä ovat näitä huippu hetkiä, kun ystävien ympäröimänä saa juhlia loistavia tuloksia. KIITOS!


Sunnuntai aamuna ei niin virkeänä herätty kellon soittoon, joka pirisi jo ennen aamu yön kello kolmea. Ennen kuin kello ennätti neljää lyömään, niin auton nokka oli jo käännetty kohti seuraavaa näyttelyä ja Tuuria. Puoli kahdeksan aikaa kurvattiin Tuurin kyläkaupan parkkiin ja heti perässä saapuivat Milli ja Raija koirakatraan kanssa. 

Tuurissa olikin hieman enemmän kessuja, kun 11 kpl oli ilmoitettu pitkän linjan kasvattaja tuomari Susanne Wendelinille. Tuloksilla ei juhlittu. 5 urosta oli ennen valio luokan uroksia ja yhtään sa:ta ei ollut jaettu. Kassu ja Gero (Waatan Erigeron) ottivat mittaa toisistaan valio uroksissa. 
Gero vei tällä kertaa pidemmän korren ollen ykkönen, mutta tästä luokasta leivottiin kessujen ainoat sa:n arvoiset koirat. Kassu ja Gero oli 11 kpl:eesta ainoat, jotka saivat Sa:n. Geron voittaessa urokset, se myös narttujen arvostelun jälkeen oli suoraan Rop.

Valio urokset Waatan Daucus ja Waatan Erigeron
Kuva Milja Laaksi
Karvattaja luokkaan pääsivat Kassu, Gero, Obi (Waatan Galeopsis) ja Gitta (Waatan Gentiana). Ryhmä sai Kp:n ja oli Rop-kasvattaja. Ryhmä kehissä ei kasvattaja ryhmä, eikä Gero niittänyt menestystä.
Taas oli hauska päivä, suurella remmillä kun oltiin liikkeellä. Mutta päivä oli myös hyvin väsyttävä, kun 18 tuntia oltiin liikenteessä ja edellisenä päivänä oli jo pitkä näyttelypäivä takana.

Waatan kasvattaja ryhmä
W. Daucus, W. Erigeron, W. Galeopsis, W. Gentiana
Kuva Milja Laaksi

Aivan huikaisevan hieno viikonloppu takana. Ja tätähän piti juhlia vielä kotona kupliva lasin äärellä.


Suuret kiitokset kannustaneille ja onnittelijoille.
Millille ja kepo Ahtille kasvatin hienosta menestyksestä.
Kaikille leiriläisille.
Milei's Shopin Leilalle ja Mikalle erityis kiitos Kassun turkinhoitoaineista (Espana Silk).